Læsetid: 4 min.

Kender du det der med, at du egentlig gerne vil være jobsøgende på LinkedIn uden at skulle udbasunere til Gud og hver mand, at du ”er jobsøgende” eller ”søger nye udfordringer inden for XX” – diskret jobsøgende om man vil? Eller kunne du bare godt tænke dig at være synlig over for de mange headhuntere og rekrutteringsfolk, der søger efter potentielle kandidater på LinkedIn? Så har vi et godt trick her – og tricket gælder i øvrigt både dig, der er jobsøger, og dig, der er i job, men er på udkig efter nye udfordringer. 

Tricket, hacket eller hvad du nu måtte kalde det, går i al sin enkelthed ud på at gøre rekrutteringsfolk opmærksom på, at du er jobsøgende, ved at slå en simpel notifikation til (se hvordan længere nede).

Hvis du pt. er i job, men overvejer dine muligheder, er denne funktion også en mulighed for dig. LinkedIn skriver selv, at de vil forsøge at skjule, at du er interesseret i nye muligheder, for din nuværende arbejdsgiver og dine kollegaer. Det er nemlig kun personer, der bruger LinkedIn Recruiter, som får adgang til dine karriereinteresser – og så vil det i øvrigt ikke blive tilføjet til din profil.

42%
af arbejdsgiverne brugte LinkedIn som rekrutteringskanal i 2016 ( Kilde: Rekrutteringsanalysen 2016).

Du kan læse mere om LinkedIns deling af karriereinteresser med rekrutteringsfolk og headhuntere her, hvor de også understreger, at de ikke kan garantere det 100%.

LinkedIn: Et af headhunterens foretrukne redskaber

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange rekrutteringsfolk og headhuntere bruger LinkedIn i deres daglige, professionelle rekrutteringsarbejde, hvor de oftest har en betalingsudgave af LinkedIn (LinkedIn Recruiter eller LinkedIn Recruiter Lite).

Typisk vil LinkedIn indgå i den del af rekrutteringsarbejdet, der hedder Search, dvs. når headhuntere skal finde kandidater. Vi har spurgt vores egen Search-konsulent, Asger Hess-Olesen, hvordan han bruger LinkedIn til Search – og særligt, hvordan dette LinkedIn-trick har indflydelse på hans arbejde.

”Mange virksomheder vil gerne have, at en rekrutteringsproces forløber så hurtigt som muligt, fordi de oftest har et behov her og nu. Derfor er det for mig, som Searcher, en gevinst, hvis jeg kan se, om kandidater er klar til at skifte job, ” forklarer Asger og uddyber:

“Udover at de bliver mere synlige for mig, så øger det oftest interessen fra den pågældende virksomhed, fordi de her har en kandidat, der vil kunne starte hurtigt og er flytbar. Til tider kan det måske endda kompensere for nogle mindre mangler i profilen, som en anden kandidat har, men til gengæld er langt sværere at flytte.”

Læs mere om Search på LinkedIn

Sådan gør du dig (ekstra) synlig for en headhunter

Vælg fanen ”Jobs” på din LinkedIn-side:

Klik på ”Karriereønsker” og slå knappen ”Vis rekrutteringskonsulenter, at du er interesseret” til:

Når knappen er slået til, vil din profil pludselig få en fremtrædende placering blandt headhunternes søgninger – såfremt du er god til at tilpasse dine jobinteresser.

Du kan nemlig udfylde to ting:

  1. Dine job-præferencer generelt
  2. Dine præferencer ift. konkrete stillinger – særligt for headhunterne

1. Dine jobpræferencer generelt

Under dine generelle jobpræferencer skal du blot udfylde nogle af de samme informationer, som du gør, når du søger i en jobdatabase – blot med nogle lidt andre forslag til kategorier:

Headhunter LinkedIn relevante jobforslag

På baggrund af dine indstillinger, vil du nu få vist nogle bestemte typer jobopslag under fanen ”Opdag”.

2. Dine præferencer ift. konkrete stillinger

Under dine generelle jobpræferencer skal du udfylde nogle af de samme informationer, som du gør, når du søger i en jobdatabase – blot med nogle lidt andre forslag til kategorier:

  • Titel: Her kan du tilføje de forskellige stillinger, du kunne være interesseret i at søge – tænk i søgeord.
  • Jobtype: Fuldtid, deltid, kontrakt, erhvervspraktik, hjemmefra og freelance
  • Startdato: Hvilken måned kan du starte i det nye job?
  • Resumé: 300 tegn, der beskriver din profil – fagligt og personligt. Husk også her at udfylde med de faglige søgeord, som du gerne vil findes på.
Headhunter LinkedIn synlig på konkrete stillinger

Nu er du klar til at blive fundet af headhunterne derude – held og lykke med det!

image_printUdskriv eller gem som PDF