Hvorfor skal I tilbyde outplacement?

Til dig, der sidder i en virksomhed, der skal opsige medarbejdere.

Når I som virksomhed opsiger en medarbejder, er der mange tilskuere og interesser i spil. Det er ikke kun de opsagte medarbejdere, der står i en utryg situation – det gør de tilbageværende medarbejdere også.

Outplacement klæder lederne godt på til at varetage kommunikationen med de tilbageværende medarbejdere, så medarbejderne er orienterede om, hvordan afskedigelsen skal forløbe.

Virksomheden sender et utvetydigt, positivt signal til alle nuværende medarbejdere om, at den håndterer opsigelser professionelt og etisk ansvarligt. Det gør også virksomheden mere attraktiv over for kommende medarbejdere.

Sygedagpenge

5 gode grunde til at tilbyde opsagte medarbejdere outplacement

 • En værdig fratrædelse: Outplacement kan hjælpe med at gøre en afskedigelsesproces til en bedre oplevelse for både lederen og den opsagte medarbejder, så parterne skilles ad på en værdig måde.

 • Ansvarlighed: Virksomheden viser hensyn og tager ansvar. Samtidig viser virksomheden over for tilbageværende medarbejdere, at de agerer professionelt og socialt ansvarligt i sådanne situationer. Det skaber intern tryghed.

 • Hjælp til den opsagte: Den opsagte medarbejder bliver klædt grundigt på til sin jobsøgning og har dermed langt bedre mulighed for at komme hurtigere tilbage i job.

 • Hjælp til lederne: I hjælper lederne med at blive klædt ordentligt på til at kunne varetage en mentalt krævende proces. Samtidig sikrer I, at ledelsen kommunikerer ensartet.

 • Positive ambassadører: En værdig afsked i øjenhøjde øger sandsynligheden for, at den opsagte vil være mere positivt indstillet over for jeres arbejdsplads – på trods af afskedigelsen.

Hjælp din medarbejder godt videre

Du har heldigvis mange muligheder for at håndtere en opsigelse professionelt. Ifølge Kandidatanalysen 2021 oplevede 33 %, at opsigelsen i høj grad eller i meget høj grad blev håndteret ordentligt.

Der er ingen, der glæder sig til at opsige en medarbejder, men det hører med ansvaret, og det kan faktisk lade sig gøre på en ordentlig måde. Med den rigtige håndtering kan opsigelsen foregå relativt smertefrit og med nye, spændende muligheder i vente.

Medarbejder omkring et bord

3 overvejelser du bør gøre dig som arbejdsgiver ved opsigelser

 • Hav styr på det juridiske: både af hensyn til respekten for din medarbejder, men også for at have dit på det rene for virksomhedens skyld. Det kan blive meget dyrt, hvis virksomheden ikke overholder lovgivningen. Det kan du læse mere om i vores blogindlæg om 4 typiske juridiske fejl.
 • Forbered samtalen: Det er svært at overlevere en dårlig nyhed, især når den har så omfattende betydning for den, der modtager den. Det er vigtigt, at du forbereder samtalen grundigt. Det kan du læse mere om i vores blogindlæg med 5 vigtige råd til at gennemføre en opsigelsessamtale professionelt.
 • Outplacementforløb er skabt i den gode opsigelses navn. Det er en mere konkret måde at hjælpe sin medarbejder videre i arbejdslivet. Og vores undersøgelse har vist, at det er noget, de opsagte medarbejdere sætter stor pris på.
ballisager search
Eksempel

Et typisk outplacementforløb

Individuelle møder

Du holder individuelle møder med en af vores outplacement-specialister á 1 times varighed.

Individuelle møder

Ubegrænset adgang til rådgiver

Du har fri og ubegrænset adgang til rådgiveren på mail eller telefon mellem møderne

Adgang til rådgiver

Personprofil

Du bliver tilbudt at gennemfører en personprofil som en del af din afklaringsproces. Den kan gøre dig skarpere på, hvilke jobs der kan være de rette for dig.

Personprofil

Adgang til værktøjer

Du får udleveret et eksemplar af bogen "Moderne Jobsøgning " skrevet af Stine Munch Andersen og Morten Ballisager
med tekstbidrag fra bl.a. kendte sportsfolk og danske HR-chefer.

Du får derudover udleveret vores seneste Rekrutteringsanalyse og adgang til vores online jobsøgningsplatform. 

Moderne jobsøgning
Rekrutteringsanalysen
Digital jobsøgningsplatform

Lokalt kendskab

Vi har kontorer over hele landet. Det betyder, at vi kender det lokale erhvervsliv, der hvor du er.

Lokalt kendskab

Onboarding

Vores rådgiver er til rådighed i 3 måneder efter, at du er begyndt i nyt job, så vi sikrer, at du får god onboarding og kommer godt i gang i det nye job.

 
Onboarding

Skal I sige farvel til ledere?

Der er færre lederstillinger end generelle medarbejderstillinger. Derfor kræver det nogle gange lidt ekstra, når en opsagt leder skal hjælpes videre. Vores outplacementforløb målrettet ledere indeholder ovenstående pakke men er desuden toppet med:

 • En Outplacementspecialist, der har erfaring med lederrådgivning
 • Sparring med en recruiter fra vores rekrutteringsteam
 • Sparring på LinkedIn-profil med en searcher, som finder kandidater
 • En udvidet personprofil - på niveau med det, som lederen vil møde i rekrutteringssammenhæng inklusiv en tilbagemeldingssamtale
 • Ved valg af Jobgaranti-forløb, er der tilknyttet ’Jobsikkerhed’: muligheden for at genoptage sit forløb inden for 6 måneder, hvis det nye job, mod forventning ikke skulle holde
Sparring i et lederforløb

Hvad siger kunderne?

Line Ehlers, Global HR Business Partner i PR Electronics, fortæller her om, hvordan det er at være kunde hos ballisager.

B_Cirklen
Læs hele casen
Rekruttering for PR Electronics
Læs casen her
Describe your image
Se vores andre cases
Se alle cases
96 %
af vores outplacementkandidater er tilfredse
eller meget tilfredse med forløbet.
90 %

af vores outplacementkandidater kommer i job,
mens de er i forløb hos os.

Vil du høre mere om, hvordan I kan hjælpe medarbejderne videre med outplacement?

Lav en professionelt og menneskeligt håndteret opsigelsesrunde. Og hjælp de opsagte godt videre med et outplacementforløb. Vi guider jer i opsigelsesprocessen og de opsagte med outplacement.
Send os en forespørgsel ved at udfylde formularen – vi vender tilbage snarest muligt.