Outplacementforløb

Til dig, der er blevet opsagt.

Et outplacementforløb hos os handler først og fremmest om at hjælpe dig trygt, godt og hurtigt videre til et nyt godt job.

Når man rammes af en opsigelse, kan det opleves som en krise. Mange opsagte formulerer i denne krise en ”overlever-strategi”, der handler om, at man ”bare” skal have et nyt job, der minder om det gamle job. Det kan være en god strategi, som ofte rummer en fornuftig realisme. ​

Men når man har mistet sit job, kan det også være vigtigt at tage en tur op i ”karriere-helikopteren” og vurdere, om det næste job skal være tilsvarende, eller om der er nogle funktioner, som skal skiftes ud.

website_2024_placeholder_3_small

Få fokus på fremtiden

Vi står klar til at hjælpe dig godt videre til dit næste job. Vi er eksperter i karriererådgivning og jobsøgning, og vi bliver din fortrolige sparringspartner i dit outplacementforløb, der tager dig og din jobjagt seriøst.

 • Vi tilbyder dig individuelle møder med en outplacement-specialist, der bliver din faste rådgiver og sparringspartner. I aftaler møderne, så det passer med dine øvrige aktiviteter.
 • På første møde vil I sammen afklare, hvad netop du har brug for i din kommende proces. Fokus vil være på, hvem du er, hvad du bliver motiveret af, og hvad dit drømmejob er – også hvis du drømmer om en anden branche eller måske andre arbejdsopgaver og ansvarsområder.
 • Derefter hjælper vi med at definere din jobsøgningsstrategi, og vi bliver din spillende træner undervejs i din aktive jobsøgningsproces. Vi kan ikke garantere, at du når at finde et job under samarbejdet – men vi ved at 9 ud af 10 får job under vores forløb.
 • Du kan forvente, at vi aktiverer dit og vores netværk, vi præsenterer dig for ideer til CV, ansøgninger, LinkedIn, kaffemøder og alt derimellem.
96 %
af vores outplacementkandidater er tilfredse
eller meget tilfredse med forløbet.
90 %

af vores outplacementkandidater kommer i job,
mens de er i forløb hos os.

Din personlige rådgiver gør forskellen

Vi har forløb, der både matcher Executive-niveau, ledere og funktionærer eller andre ansatte – og vi kender forskellene på vejen til job for de forskellige grupper.

Kernen er den personlige rådgivning fra vores rådgivere. Kompetent personlig rådgivning er den afgørende faktor for at hjælpe dig sikkert og hurtigt videre i nye jobs.

Vores rådgivere er tilgængelige mellem møder og kan altid kontaktes, hvis du står med en særlig udfordring – og du er med til at bestemme indholdet af møderne, og hvor hyppigt vi skal mødes.

Jens læser i ballisagers rekrutteringsanalyse

God kemi er rigtig vigtigt. Skulle den ikke være der efter første møde, så kan du hos os få byttet din konsulent – uden at du mister dit antal møder.

Vi hjælper dig også efter forløbet. Hvis du er landet i job, og der opstår udfordringer, så kan du i 3 mdr. efter endt forløb række ud til din konsulent og få sparring.

Skulle du ikke være landet i job, når vores forløb er slut, så følger vi op hos dig i yderligere 3 måneder – og hjælper dig med at holde energien og de gode vaner.

ballisager search

Afklaring og retning

For de fleste vil det være en stor, potentielt kriseskabende omvæltning at blive opsagt. Derfor er der brug for én ting: Afklaring.

Et outplacementforløb vil kunne hjælpe den opsagte med at tænke i nye perspektiver, nye jobmuligheder og generelt i nye karriereveje. Der er tre centrale afklaringsspørgsmål, der vil ligge helt øverst i den opsagtes behovspyramide.

 • Hvad vil jeg nu? (Afklaring om karriere)
 • Hvad kan jeg? (Kompetenceafklaring)
 • Hvordan kommer jeg derhen? (Jobsøgningsstrategi, værktøjer, netværk, viden)

360-graders karrieretjek

Når man er blevet opsagt, vil man have et behov for at finde ud af, hvilken retning karrierepilen skal pege i.

Der kan være mange uafklarede karrierespørgsmål, når man er blevet opsagt, som et outplacementforløb kan hjælpe med at give svar på – og dermed genskabe mening, retning og sammenhæng i den opsagtes arbejdsliv.

 • Skal jeg fortsætte i samme stillingstype/arbejdsfunktion?
 • Skal jeg fortsætte i samme branche?
 • Skal jeg prøve at starte som selvstændig?

Hvis du er topleder

Der stilles helt særlige krav, når topledere skal videre i karrieren.

Mange af følelserne omkring opsigelse er ofte de samme, men måske skal du også håndtere bevågenhed fra pressen eller dit professionelle netværk, hvor rygterne løber stærkt. Læs mere om vores Ballisager Executive-program medt sparring, der passer til særligt din situation som topleder.

 • Dine resultater og ledelseserfaring
 • Test og cases
 • Executive jobsamtalen
Du vælger selv

Temaer i et outplacementforløb

Sammen med dig prioriterer vi, hvad der er vigtigt for dig, og modulerne kan tilpasses efter dine behov. Alle emner kan suppleres med selvstudie på vores online jobsøgningsplatform.

Motivation

Det kan være svært at bevare motivationen i et jobsøgningsforløb, og det kan være meget individuelt, hvad vi motiveres af. Vi har nogle metoder, der hjælper til at holde gejsten og motivationen.

Din strategi

Hvor skal du hen? Eller med andre ord, hvilket job forsøger du at lande? Uden et klart defineret jobmål, som godt kan indeholde flere jobs, og en klar strategi for, hvordan du vil nå i mål, kan processen blive lang.

Ansøgningen

Du får hjælp til at skrive den skarpe ansøgning, hvor du får ”placeret” dig i jobbet, og øger dine muligheder for at komme til samtale.

Job-/netværkshenvisninger

Du får adgang til vores brede virksomhedsnetværk, og gennem din konsulent kan du få sat kaffemøder op med interessante kontakter.

Kompetenceafklaring

Du får hjælp til at sætte ord på dine kompetencer. Nogen gange kan det være svært, fordi vi bruger mange af vores kompetencer ubevidst.

Personprofil

Som en del af processen får du en test med det ​internationalt anerkendt testværktøj e-stimate, som vi er ​certificerede i at læse, tolke og give tilbagemelding på.

Dit netværk

Uanset branche er brugen af dit netværk en af de stærkeste rekrutteringskanaler. Og det er aldrig for sent at udvide sit netværk!

Uopfordret ansøgning

Her lærer du, hvordan du skaber dit eget job, og undgår den hårde konkurrence, der kan være på opslåede stillinger.

Dit CV

Dit CV er det første virksomhederne kigger på, når du søger hos dem. Du får hjælp til at opbygge dit CV, så det sidder lige i skabet.

Jobsamtalen

Du lærer at forberede dig til jobsamtalen og præstere bedst muligt - og hvordan du undgår de forskellige faldgruber.

LinkedIn-profil

LinkedIn er ikke til at komme uden om i jobsøgningen, og du får derfor hjælp til at styrke din profil.

LinkedIn-kampagner

Her planlægger vi, hvordan du aktivt kan skabe nye kontakter og markedsføre dig selv som en faglig kompetent person.

Eksempel

Et typisk outplacementforløb

Individuelle møder

Du holder individuelle møder med en af vores outplacement-specialister á 1 times varighed.

Individuelle møder

Ubegrænset adgang til rådgiver

Du har fri og ubegrænset adgang til rådgiveren på mail eller telefon mellem møderne

Adgang til rådgiver

Personprofil

Du bliver tilbudt at gennemfører en personprofil som en del af din afklaringsproces. Den kan gøre dig skarpere på, hvilke jobs der kan være de rette for dig.

Personprofil

Adgang til værktøjer

Du får udleveret et eksemplar af bogen "Moderne Jobsøgning " skrevet af Stine Munch Andersen og Morten Ballisager
med tekstbidrag fra bl.a. kendte sportsfolk og danske HR-chefer.

Du får derudover udleveret vores seneste Rekrutteringsanalyse og adgang til vores online jobsøgningsplatform. 

Moderne jobsøgning
Rekrutteringsanalysen
Digital jobsøgningsplatform

Lokalt kendskab

Vi har kontorer over hele landet. Det betyder, at vi kender det lokale erhvervsliv, der hvor du er.

Lokalt kendskab

Onboarding

Vores rådgiver er til rådighed i 3 måneder efter, at du er begyndt i nyt job, så vi sikrer, at du får god onboarding og kommer godt i gang i det nye job.

 
Onboarding

Særligt for lederforløb

Skal du i et outplacementforløb målrettet ledere, bliver forløbet desuden toppet med:

 • En Outplacementspecialist, der har erfaring med lederrådgivning
 • Sparring med en recruiter fra vores rekrutteringsteam
 • Sparring på din LinkedIn-profil med en searcher, som finder kandidater
 • En udvidet personprofil - på niveau med det, som lederen vil møde i rekrutteringssammenhæng inklusiv en tilbagemeldingssamtale
 • Ved valg af Jobgaranti-forløb, er der tilknyttet ’Jobsikkerhed’: muligheden for at genoptage sit forløb inden for 6 måneder, hvis det nye job, mod forventning ikke skulle holde
Sparring i et lederforløb

Executive outplacement for topledere

Executive outplacement handler om, at du som direktør får succes i dit jobskifte. Når du er topleder, er kravene til dig højere i ansættelsesforløbet, og der er færre relevante stillinger at søge. Derfor er vejen til succes ikke nødvendigvis den korte vej fra A til B. Vi udfordrer og støtter dig undervejs - uden at gå på kompromis. Vi er nemlig omhyggelige, når det handler om din karriere.

Af samme grund er alle vores executive outplacementforløb unikke og bliver skræddersyet netop til din situation - og du vil møde konsulenter, der udelukkende arbejder med executive kandidater, og som kommer med en erfaring, der kan matche det behov, der er for rådgivning til topledelse. På vores executive-forløb tilbyder vi bl.a., at du kan få lavet en video-præsentation.

Executive outplacement - outplacement for topledere

Du bliver klogere på dig selv

Som en del af processen kan du få en test med det ​internationalt anerkendte testværktøj e-stimate, som vi er ​certificerede i at læse, tolke og give tilbagemelding på.

Du vil blive klogere på dine personlige kompetencer, hvordan du finder et job, der matcher det, du motiveres af, og du vil få en generel forståelse af dig selv, som kan bruges i de jobsamtaler, du kommer til.

Estimate testværktøj
Min rådgiver læste mig godt og kunne pege på en lang række ting og overvejelser omkring, hvordan jeg skal præsentere mig selv. De samtaler har hjulpet til at trække mig fra mine sædvanlige tankemønstre, og de har givet nye vinkler og almen inspiration til jobjagten. Jeg har også været glad for grundbogen i jobsøgning, som fulgte med forløbet, og har ladet mig påvirke på flere fronter ud fra ting, jeg har læst i den.

Er du klar til næste skridt?

Er du blevet tilbudt et outplacementforløb - eller ønsker at høre mere om outplacement hos os? Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.