Outplacement

Hjælp opsagte medarbejdere godt videre.
- 9/10 kommer i job, mens de er i forløb hos os.

Når en virksomhed kommer i en situation, hvor de må tage afsked med medarbejdere, opstår der en svær situation for lederen, kollegerne – og ikke mindst den opsagte. Når virksomheden vælger at tilbyde outplacement, ændrer det situationen.

Ifølge Kandidatanalysen 2021 oplevede 62 % af dem, der blev tilbudt outplacement ja til, at afskedigelsen var ordentlig og professionel. Kun 25 % af dem, der ikke modtog outplacement svarede ja.

Vi hjælper hele vejen rundt om opsigelsen- både den leder, der skal opsige og organisationen der skal tackle forandringen. Og så tilrettelægger vi selvfølgelig et forløb, der matcher den opsagte medarbejders udfordringer.

5 gode grunde til at tilbyde opsagte medarbejdere outplacement

  • En værdig fratædelse: Outplacement kan hjælpe med at gøre en afskedigelsesproces til en bedre oplevelse for både lederen og den opsagte medarbejder, så parterne skilles ad på en værdig måde.

  • Ansvarlighed: Virksomheden viser hensyn og tager ansvar. Samtidig viser virksomheden over for tilbageværende medarbejdere, at de agerer professionelt og socialt ansvarligt i sådanne situationer. Det skaber intern tryghed.

  • Hjælp til den opsagte: Den opsagte medarbejder bliver klædt grundigt på til sin jobsøgning og har dermed langt bedre mulighed for at komme hurtigere tilbage i job.

  • Hjælp til lederne: I hjælper lederne med at blive klædt ordentligt på til at kunne varetage en mentalt krævende proces. Samtidig sikrer I, at ledelsen kommunikerer ensartet.

  • Positive ambassadører: En værdig afsked i øjenhøjde øger sandsynligheden for, at den opsagte vil være mere positivt indstillet over for jeres arbejdsplads – på trods af afskedigelsen.

Outplacement hos ballisager

Flere end 7000 kandidater har siden 2016 været i outplacementforløb hos os, og 35.000 samtaler er afholdt. I vores rådgivning og møde med den enkelte bruger vi særligt to ting:

  • Vi trækker på et bredt netværk: Virksomhedskontakt står højt på den ugentlige dagsorden hos alle vores konsulenter. Derfor har vi også en database med mere end 35.000 kontakter i både små/store private/offentlige virksomheder. Vi har desuden tæt kontakt til knap 2.000 virksomheder i vores virksomhedspanel – et panel der bl.a. hjælper med at besvare vores årlige rekrutteringsanalyse.

  • Viden om jobsøgning, virksomhedernes rekruttering og arbejdsmarkedet: Vi spørger virksomhederne til deres rekrutteringsadfærd (ifm. rekrutteringsanalysen for at kunne give vores kandidater den nyeste viden om, hvad der virker – og ikke virker – i jobsøgningen.

    I 2023 deltog 1239 respondenter i undersøgelsen.

Jens læser i ballisagers rekrutteringsanalyse

Hvorfor tilbyder OK outplacement?

Når Energiselskabet OK vælger at prioritere outplacement, handler det om ansvarlighed. De har brug for individuel hjælp til den enkelte medarbejder, der er blevet opsagt - og ikke mindst hurtig handling.

Hør direktør for HR og Kommunikation ved Energiselskabet OK, René Toldbods holdning til, hvorfor de prioriterer outplacement til deres opsagte medarbejdere.

Jeg har fået super sparring fra min konsulent – hun læste meget hurtigt mig som menneske, og ved fælles hjælp identificerede vi opmærksomhedspunkter for mig vedr. “det næste job”. Jeg er landet i en stilling, som er lige mig, og det er også hendes fortjeneste!
Describe your image
Se vores andre cases
Se alle cases

Vil du høre mere om, hvordan I kan hjælp medarbejderne videre med outplacement?

Lav en professionelt og menneskeligt håndteret opsigelsesrunde. Og hjælp de opsagte godt videre med et outplacementforløb. Vi guider jer i opsigelsesprocessen og de opsagte med outplacement.
Send os en forespørgsel ved at udfylde formularen – vi vender tilbage snarest muligt.