Hvad er outplacement?

Outplacement er et tilbud til opsagte medarbejdere eller ledere, hvor formålet er at hjælpe den opsagte medarbejder godt videre gennem et professionelt, individuelt rådgivningsprogram.

Outplacement omfatter typisk individuelle møder, profiltest, jobsøgningslitteratur, løbende sparring og digitale supplementer.

I forbindelse med større opsigelsesrunder efterspørger nogle virksomheder desuden, at en ledergruppe klædes på og får sparring til at håndtere de ikke-opsagte medarbejdere – og denne disciplin hører også ind under outplacement-fagområdet.

Outplacement hos ballisager

Afklaring og retning

For de fleste vil det være en stor, potentielt kriseskabende omvæltning at blive opsagt. Derfor er der brug for én ting: Afklaring.

Et outplacementforløb vil kunne hjælpe den opsagte med at tænke i nye perspektiver, nye jobmuligheder og generelt i nye karriereveje. Der er tre centrale afklaringsspørgsmål, der vil ligge helt øverst i den opsagtes behovspyramide.

  • Hvad vil jeg nu? (Afklaring om karriere)
  • Hvad kan jeg? (Kompetenceafklaring)
  • Hvordan kommer jeg derhen? (Jobsøgningsstrategi, værktøjer, netværk, viden)

360-graders karrieretjek

Når man er blevet opsagt, vil man have et behov for at finde ud af, hvilken retning karrierepilen skal pege i.

Der kan være mange uafklarede karrierespørgsmål, når man er blevet opsagt, som et outplacementforløb kan hjælpe med at give svar på – og dermed genskabe mening, retning og sammenhæng i den opsagtes arbejdsliv.

  • Skal jeg fortsætte i samme stillingstype/arbejdsfunktion?
  • Skal jeg fortsætte i samme branche?
  • Skal jeg prøve at starte som selvstændig?

Hvis du er topleder

Der stilles helt særlige krav, når topledere skal videre i karrieren.

Mange af følelserne omkring opsigelse er ofte de samme, men måske skal du også håndtere bevågenhed fra pressen eller dit professionelle netværk, hvor rygterne løber stærkt. Læs mere om vores Ballisager Executive-program medt sparring, der passer til særligt din situation som topleder.

  • Dine resultater og ledelseserfaring
  • Test og cases
  • Executive jobsamtalen

Sådan vælger du partner til outplacement

Du vil gerne hjælpe jeres opsagte medarbejdere videre med et godt outplacementforløb. Men hvordan ved du, hvilken udbyder I skal samarbejde med? Download vores guide til at vælge et succesfuldt outplacementforløb.

Kompetenceafklaring:
Jobsøgningens fundament

Outplacement handler også om at hjælpe med at sætte ord på den jobsøgendes personlige og faglige kompetence-fundament.

Kompetencerne skal først og fremmest identificeres, så de kan italesættes i CV, ansøgning og netværksaktiviteterne. Men kompetencerne skal også prioriteres og målrettes de virksomheder og/eller brancher, der kunne være interessante.

Det er en vigtig afklaringsproces, der kan være helt afgørende for succes i jobsøgningen – og ofte er afklaringen også en selvtillidsmæssig vitaminindsprøjtning for den jobsøgende.

ballisager search

Hvorfor vælger virksomheder at prioritere outplacement?

Når Energiselskabet OK vælger at prioritere outplacement, handler det om ansvarlighed. De har brug for individuel hjælp til den enkelte medarbejder, der er blevet opsagt - og ikke mindst hurtig handling.

Hør direktør for HR og Kommunikation ved Energiselskabet OK, René Toldbods holdning til, hvorfor de prioriterer outplacement til deres opsagte medarbejdere.

B_Cirklen
Læs hele casen
Rekruttering for Energiselskabet OK
Læs casen her
Describe your image
Se vores andre cases
Se alle cases

Vil du høre mere om, hvordan I kan hjælp medarbejderne videre med outplacement?

Lav en professionelt og menneskeligt håndteret opsigelsesrunde. Og hjælp de opsagte godt videre med et outplacementforløb. Vi guider jer i opsigelsesprocessen og de opsagte med outplacement.
Send os en forespørgsel ved at udfylde formularen – vi vender tilbage snarest muligt.