Outplacement

Når en virksomhed kommer i en situation, hvor de må tage afsked med medarbejdere, opstår der en svær situation for lederen, kollegerne – og ikke mindst den opsagte. Når virksomheden vælger at tilbyde et outplacement, så kan vi se det ændrer situationen. I Kandidatanalysen 2021 spurgte vi et repræsentativt udsnit af danskerne, om de oplevede deres afskedigelse som ordentlig og professionel. Her svarede 62% af dem, der havde fået tilbudt outplacement, ja. Og blot 25% af dem, der ikke havde modtaget outplacement, svarede ja.

Hos os hjælper vi hele vejen rundt om opsigelsen. Vi hjælper den leder, der skal opsige, vi hjælper organisationen med at tackle forandringen, og så tilrettelægger vi et forløb for de opsagte medarbejdere, der matcher den enkeltes udfordringer.

5 gode grunde til at tilbyde opsagte medarbejdere outplacement

  • En værdig afsked: Outplacement kan hjælpe med at gøre en afskedigelsesproces til en bedre oplevelse for både lederen og den opsagte medarbejder, så parterne skilles ad på en værdig måde.

  • Ansvarlighed: Virksomheden viser hensyn og tager ansvar. Samtidig viser virksomheden over for tilbageværende medarbejdere, at de agerer professionelt og socialt ansvarligt i sådanne situationer. Det skaber intern tryghed.

  • Hjælp til den opsagte: Den opsagte medarbejder bliver klædt grundigt på til sin jobsøgning og har dermed langt bedre mulighed for at komme hurtigere tilbage i job.

  • Hjælp til lederne: I hjælper lederne med at blive klædt ordentligt på til at kunne varetage en mentalt krævende proces. Samtidig sikrer I, at ledelsen kommunikerer ensartet.

  • Positive ambassadører: En værdig afsked i øjenhøjde øger sandsynligheden for, at den opsagte vil være mere positivt indstillet over for jeres arbejdsplads – på trods af afskedigelsen.

Interesseret i at høre mere om outplacement?

Vil du høre mere om outplacement, priser og forløb hos os? Send os en forespørgsel via formularen – så vender vi retur hurtigst muligt.

Hjælp i en vanskelig situation

Når du bruger Konsulenthuset ballisager til outplacement, vil der også være hjælp til organisationen, og den leder der står med den vanskelige opgave.

Vi er i vores outplacementforløb hver dag i kontakt med personer, der er har mistet deres arbejde. Den afskedigede står i en sårbar position, og det kan være en både svær og ubehagelig situation for de kollegaer, der fortsat skal blive på arbejdspladsen. Når vi taler med de opsagte medarbejdere, fremhæver de ofte, hvordan deres kollegaer gjorde en forskel i en svær situation. Faktisk kan gode kollegaer være afgørende for, at man kommer mere helskindet igennem oplevelsen med en fyringssituation. Vi har samlet fem simple råd, der kan deles med det tilbageværende team, og gøre det lettere for dig at hjælpe din opsagte kollega.

LÆS OGSÅ: Tag hånd om din opsagte kollega

Vi er ikke som de andre

Knap 5000 kandidater har siden 2016 været i outplacementforløb hos os, og 30.000 samtaler er afholdt. Det giver os selvfølgeligt en stor erfaring, som du kan få glæde af. Men vores erfaring inden for outplacement handler i lige så høj grad om, hvad vi kan tage med os til hvert enkelt møde. Her spiller to ting en vital rolle i vores rådgivning:

  • Vi trækker på et bredt netværk: Virksomhedskontakt står højt på den ugentlige dagsorden hos alle vores konsulenter. Derfor har vi også en database med mere end 35.000 kontakter i både små/store private/offentlige virksomheder. Derudover har vi en særligt tæt kontakt til knap 2.000 virksomheder, der er med i vores særlige virksomhedspanel – et panel der bl.a. hjælper med at besvare vores årlige rekrutteringsanalyse.

  • Viden om jobsøgning, virksomhedernes rekruttering og arbejdsmarkedet: Hvert år gennemfører vi en rekrutteringsanalyse, hvor vi spørger virksomhederne til deres rekrutteringsadfærd for at kunne give vores kandidater den nyeste viden om, hvad der virker – og ikke virker – i jobsøgningen.

    I 2022 deltog 1002 respondenter i undersøgelsen. Hvert kvartal udgiver vi også et Jobbarometer, hvor vi undersøger de nyeste tendenser på arbejdsmarkedet – både på det regionale og nationale arbejdsmarked.

Hvad siger kunderne?

Når Energiselskabet OK vælger at prioritere outplacement, så handler det for dem om ansvarlighed. De har brug for individuel hjælp til den enkelte medarbejder, der er blevet opsagt, og ikke mindst hurtig handling.

Hør direktør for HR og Kommunikation ved Energiselskabet OK, René Toldbods holdning til, hvorfor de prioriterer outplacement til deres opsagte medarbejdere.

Blik for både mennesket og det næste job

Jeg har fået super sparring fra [min konsulent] – hun læste meget hurtigt mig som menneske, og ved fælles hjælp identificerede vi opmærksomhedspunkter for mig vedr. “det næste job”. Jeg er landet i en stilling, som er lige mig, og det er også hendes fortjeneste!

Mette Johansen
Ene Krog
Ene KrogDirektør

Vil du høre mere om outplacement hos Konsulenthuset ballisager?

Send os en forespørgsel ved at udfylde formularen – vi vender tilbage snarest muligt.