Sæt employer branding på den strategiske dagsorden

2 min. læsetid
18. januar 2024

 

En sjov EB-video på LinkedIn og vupti, så vælter det ind med relevante ansøgninger til jeres stillingsannoncer. Det er drømmescenariet – og også der, rigtig mange virksomheder starter. Men hvis employer branding skal bidrage til at nå virksomhedens overordnede strategiske målsætninger, skal I starte et helt andet sted.

Employer branding kan give et løft til jeres organisation, i form af at øge konkurrenceevnen, tiltrække de bedste talenter og beholde de loyale medarbejdere. Men det kræver, at I arbejder strategisk med det og gør jeres forarbejde ordentligt. Employer branding skal ikke alene bo i HR eller marketing – det er en tværorganisatorisk disciplin, der virker allerbedst hvis I formår at inddrage ledere og medarbejdere bredt i jeres virksomhed. På den måde sikrer I, at den fortælling I kommunikerer både internt og eksternt, viser det ægte, autentiske billede af jer som arbejdsplads.

 

Her har du opskriften på det gode brand

Den helt skudsikre opskrift findes – på trods af overskriften – desværre ikke. Men der er tre fokuspunkter, som alle gode brands, uanset om man hedder Coca-Cola eller er en produktionsvirksomhed i Vestjylland, bør tage udgangspunkt i.

Det handler nemlig om at være autentisk, relevant og skille sig ud fra de andre virksomheder, der er i kamp om talenterne.

Autentisk på den måde, at I viser hvem I virkelig er. Drop det polerede glansbillede – det virker meget mere troværdigt at turde vise lidt af revnerne i lakken. Relevans handler om, at man skal give målgruppen (fx potentielle kandidater) det, der er vigtigt for dem. Er det fx hjemmearbejdsdage, gode kolleger eller faglig udvikling? Og så det unikke: Hvad gør jer mere attraktive at arbejde for end for jeres konkurrenter?

 

3 trin til at bygge dit employer brand

Lad os forestille os, at du har fået til opgave at arbejde med employer branding i din organisation. Skal du så straks løbe ud med kameraet og optage kolleger have det sjovt i frokoststuen? Det kan du gøre – men du vil med høj sandsynlighed opnå bedre resultater, hvis du griber det strategisk an og breder det ud i organisationen.

  • Skab klarhed internt – hvad kendetegner jeres kultur og værdier, og hvad adskiller jer fra konkurrenterne?
  • Sæt ord på jeres value proposition – hvorfor er det fedt at arbejde hos jer?
  • Få budskabet ud og leve – eksekver i både interne og eksterne kanaler.

Konsulenthuset ballisagers Kandidatanalyse 2022 viser, at grunden til korte ansættelser og hurtige opsigelser hovedsageligt ligger i en uoverensstemmelse mellem det billede af kultur og ledelse, der er malet i rekrutteringsprocessen og det man oplever, når man starter i jobbet. Så der er al mulig grund til at arbejde med, hvordan I formidler den ægte og autentiske historie til jeres kandidater.

 

Styrk din interne gennemslagskraft med viden og gode argumenter

Har du opdaget styrken ved at arbejde strategisk med employer branding, men har du svært ved at få din ledelse, bestyrelse eller dine kolleger overbevist om at afsætte ressourcerne til det?

Et rigtig godt argument er, at I med en gennemarbejdet employer branding strategi kan gøre rigtig meget for at undgå fejlrekrutteringer. Det er dyrt at rekruttere nye medarbejdere: Tænk bare på omkostningerne til internt tidsforbrug hos HR og ledere, annoncering, samtaler, onboarding og eventuelt honorar til ekstern rekrutteringspartner.  Og hvis det er en leder, kan konsekvenserne af en fejlansættelse koste endnu dyrere i form at tabt omsætning og medarbejderflugt.

Så tilmeld dig  vores employer branding kursus , hvor du bliver godt klædt på til at arbejde med disciplinen til gavn for jeres overordnede målsætninger og konkurrenceevne.

 
 Blog, employer branding-kursus, bund-CTA
 
Blog, employer branding-kursus CTA højre - 600 x 800