Den afgørende faktor for en virksomheds succes er medarbejderne, som du får ombord. Det giver derfor rigtigt god mening at se på rekrutteringsprocessen, og sørge for at udvælgelsen rammer så godt som muligt, men hvad nu hvis de bedste ansøgere slet ikke har søgt?
- I vores årlige kandidatanalyse kortlægger vi danskernes ønsker til en kommende arbejdsgiver, og i 2022 så vi bl.a., at ønsket om gode kolleger er en prioritet, uanset om vi ser på offentlige eller private virksomheder. Og hele 44 % efterlyser budskaber fra kommende kolleger i stillingsopslaget – gerne i form af en video. Alligevel er kollegerne sjældent repræsenteret i opslaget eller med til at give et billede af virksomheden.
- Når vi spørger jobsøgerne, hvordan man kan motivere dem til at søge stillingen, så er topscoren ”åbenhed, ift. hvilken profil virksomheden leder efter” – flere mænd end kvinder vil have det professionelt, og flere kvinder end mænd vil have det humoristisk. Det kan du jo godt bruge, hvis du arbejder med at øge diversiteten.
- 15 % angav at lønnen var årsagen til seneste jobskifte inden for private virksomheder – 16 % at det var chefen. Men hvis du vælger at brande dig på at være lønførende, så er det meget nemmere at matche, end hvis I kontinuerligt over lang tid har arbejdet på at udvikle jeres ledere og er kendt for ”den bedste ledelse” i branchen.
Det kan vi hjælpe med
Vores kursus i employer branding blev sidste gang udsolgt på rekordtid. Vi har nu åbnet op for to nye kurser i København og Aarhus – men du skal nok ikke vente for længe, hvis du vil sikre en plads til dig eller din kollega.
På kurset bliver du klædt på til at arbejde både strategisk og operationelt med employer branding, så I fremover ikke skal kæmpe så hårdt for at få ansøgere til jeres stillinger. Vi har masser af spritny viden med fra vores seneste Kandidatanalyse, som vi sammen med branding-teori og en gennemtestet strategimodel koger sammen til en maggi-terning af employer branding know-how.