Sådan vinder du kampen om de bedste ansøgere

2 min. læsetid
01. februar 2024

Den afgørende faktor for en virksomheds succes er medarbejderne, som du får ombord. Det giver derfor rigtigt god mening at se på rekrutteringsprocessen, og sørge for at udvælgelsen rammer så godt som muligt, men hvad nu hvis de bedste ansøgere slet ikke har søgt? 

Hvis vi et øjeblik sætter os i jobsøgerens sted, hvorfor er det så, at de skal søge jobbet hos dig? Er det et skarpt stillingsopslag eller en ”sjov video på LinkedIn”, der skal fange min opmærksomhed? 

Det er ikke helt så enkelt. Selv om det skarpe stillingsopslag og den sjove video kan give noget opmærksomhed, så er det vores anbefaling, at du starter med helt grundlæggende overvejelser. Her har du de første 3, du kan overveje: 

  • Hvordan sørger du for sammenhængen mellem dit corporate brand, produkt brand og dit employer brand? 
  • Hvordan positionerer du dig, der hvor du rammer det medarbejderne værdsætter – også de potentielle – og det som I gør bedst, uden at kæmpe på områder hvor dine konkurrenter står stærkere. Med andre ord – hvad er dit value proposition? 
  • Hvordan finder du i det hele taget ud af, hvad din målgruppe vægter, når de vil finde en ny arbejdsgiver? 
 

Og når du skal besvare dem, så kan du vælge at hente vores kandidatanalyse som vi udgiver hvert år– eller hoppe med på vores næste åbne kursus, hvor vi nørder i netop de spørgsmål. 

Du skal ikke bare efterlades med 3 åbne spørgsmål – så her får du 3 ”svar” fra vores Kandidatanalyse, som du kan tage med i dit videre arbejde: 

  • I vores årlige kandidatanalyse kortlægger vi danskernes ønsker til en kommende arbejdsgiver, og i 2022 så vi bl.a., at ønsket om gode kolleger er en prioritet, uanset om vi ser på offentlige eller private virksomheder. Og hele 44 % efterlyser budskaber fra kommende kolleger i stillingsopslaget – gerne i form af en video. Alligevel er kollegerne sjældent repræsenteret i opslaget eller med til at give et billede af virksomheden.  
  • Når vi spørger jobsøgerne, hvordan man kan motivere dem til at søge stillingen, så er topscoren ”åbenhed, ift. hvilken profil virksomheden leder efter” – flere mænd end kvinder vil have det professionelt, og flere kvinder end mænd vil have det humoristisk. Det kan du jo godt bruge, hvis du arbejder med at øge diversiteten. 
  • 15 % angav at lønnen var årsagen til seneste jobskifte inden for private virksomheder – 16 % at det var chefen. Men hvis du vælger at brande dig på at være lønførende, så er det meget nemmere at matche, end hvis I kontinuerligt over lang tid har arbejdet på at udvikle jeres ledere og er kendt for ”den bedste ledelse” i branchen. 
 

Det kan vi hjælpe med   

Vores kursus i employer branding blev sidste gang udsolgt på rekordtid. Vi har nu åbnet op for to nye kurser i København og Aarhus – men du skal nok ikke vente for længe, hvis du vil sikre en plads til dig eller din kollega.  

På kurset bliver du klædt på til at arbejde både strategisk og operationelt med employer branding, så I fremover ikke skal kæmpe så hårdt for at få ansøgere til jeres stillinger. Vi har masser af spritny viden med fra vores seneste Kandidatanalyse, som vi sammen med branding-teori og en gennemtestet strategimodel koger sammen til en maggi-terning af employer branding know-how.   

 

Blog, employer branding-kursus, bund-CTA

 

Blog, employer branding-kursus CTA højre - 600 x 800