Sommertid er jobskiftetid

2 min. læsetid
20. juni 2024

Det er sommer, det er sol, og det er sørme godt nok ved at være tid til at finde et nyt arbejde.

Sådan tænker rigtig mange danskere hvert år, når vi nærmer os årets varmeste måneder. Men hvad skyldes den pludselige trang til at søge videre?

Det er der ifølge direktør i ballisager Morten Ballisager en helt særlig grund til:

“Sommerferien giver danskerne tid til at reflektere over livet og arbejdet. Med hverdagens rytme på afstand er der plads til at drømme om, hvordan arbejdslivet i øvrigt kunne se ud. Og det er åbenbart søde drømme – i hvert fald kan vi se, at en del danskere snuser mere flittigt til jobannoncer efter sommerferien.”

Antal personer, der har skiftet job pr. måned

Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Jobindsats) er august den måned, hvor flest personer skifter job - stærkt efterfulgt af september.

Opsigelsen starter lavinen

Men medarbejdernes søde drømme giver svedige armhuler og bekymringsrynker ude blandt virksomhederne derude. For når en medarbejder smækker en opsigelse på chefens bord, sætter det gang i lavinen: Hvem skal nu erstatte medarbejderen, kan vi dække arbejdsopgaverne ind, hvad med overlevering af arbejdsopgaver, hvordan har teamet det med ændringen, hvem har overhovedet tid til at få kørt en ny medarbejder i stilling, what is love, baby don’t hurt me!

Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for et eller andet.

For der er mulighed for at drage nytte af, at så mange efter ferien ser sig om efter nye græsgange. Det er nu, du som arbejdsgiver skal kaste linen ud, fortæller Morten Ballisager:

“Feriens kølvand er arbejdsgivernes mulighed for at få mere på krogen, når de fisker efter nye talenter på holdet. Et jobopslag i slutningen af august vil formentlig kaste flere nysgerrige kandidater af sig end en tilsvarende annoncering i november.”

Med andre ord: Mange danskere er efter sommerferien klar til at skifte job. Det er nu, du skal gøre forberedelserne til at swoope ind og vise dem, at de skal skifte til et job hos jer.

Og det skal du gøre aktivt, fortæller Morten Ballisager:

“Den allerbedste mulighed for at få flere kandidater i processen er ved at søge aktivt efter profiler – f.eks. via LinkedIn. Det har Kandidatanalysen 2024 understreget.”

 

Download e-bog - 9 overvejelser, når du vælger rekrutteringspartner

 

Download tjekliste - 9 overvejelser, når du vælger rekrutteringspartner