Halvdelen af danskerne er klar til et nyt job

2 min. læsetid
30. april 2024

Loyalitet over for arbejdsgivere har trange kår. Næsten halvdelen af danskerne er interesserede i at skifte, hvis der dukker et godt tilbud op.

46 % af danske medarbejdere er åbne over for at skifte job, hvis et godt tilbud præsenterer sig (Kandidatanalysen 2024). Det indikerer en løs forbindelse mellem medarbejdere og arbejdsgivere, forklarer Morten Ballisager:

”Arbejdsmarkedet bliver i disse år mere og mere præget af en overfladisk relation mellem medarbejderne og virksomheden. Det kommer nu til udtryk ved, at knap halvdelen er interesserede i et nyt job – et overraskende højt tal.”

Det kunne altså tyde på, at det traditionelle bånd af loyalitet og engagement over for ens arbejdsgiver er ved at blive erstattet af en mere pragmatisk tilgang til arbejdslivet.

Særligt den mandlige og yngre del af befolkningen er klar til at aflevere opsigelsen og springe videre til næste job. Og så er det medarbejdere i store private virksomheder, der gerne vil prøve noget nyt. Specielt de medarbejdere, der oplever dårlig ledelse, er på tigerspring til et nyt job – hele 70 % af dem, som ikke er så begejstrede for deres leder, vil gerne have nyt job.

Virksomheder: Hvad nu?

Villigheden til at smutte, når muligheden byder sig, tvinger virksomhederne til at kaste et langt, grundigt blik i spejlet. For hvis medarbejderne ikke tøver med at smække opsigelsen på chefens bord, lægger det bl.a. pres på virksomhederne om at forbedre  arbejdsmiljø, ansættelsesforhold og ledelsespraksis. Græsset skal vandes, så det står grønnere og frodigere end hos konkurrenten. Og denne græsplæne-grooming kan føre til en generel forbedring af arbejdsforholdene og trivslen for alle ansatte, fordi virksomhederne vil være mere tilbøjelige til at reagere på medarbejdernes bekymringer og behov, fortæller Morten Ballisager:

”Det er på den ene side positivt, at medarbejdere er klar til at rykke videre, hvis ledelse og arbejdsforholdene er dårlige. Det gør det nemlig svært at være en dårlig arbejdsplads – medarbejderne smutter simpelthen bare.”

Så hvad er problemet i, at medarbejdere i høj grad er klar til at lægge et ”Jeg har fået job!”-opslag på LinkedIn?

Hvis man som virksomhed ikke er bevidst om sin egen rolle i at gøre arbejdspladsen attraktiv, kan man få det rigtig svært i fremtiden:

”Det må være bekymrende for virksomhederne, at halvdelen af medarbejderne er på spring til at skifte. Jobmarkedet er for alvor blevet et marked, hvor medarbejderne shopper væk fra dårlige forhold. Det tvinger arbejdsgiverne til at håndtere interne problemer hurtigt,” uddyber Morten Ballisager.

 

KA24 download CTA bund

 

KA24 download CTA højre - 600 x 800