Hvor er alle ansøgerne?

2 min. læsetid
16. januar 2024

 

Et vaskeægte Find-Holger-kompleks. Det var, hvad der ramte den nordjyske vindues- og dørproducent IdealCombi, da de skulle i gang med rekruttering af en ny produktionsleder. Geografiske udfordringer. Udfordringer med at finde ansøgere med en stærk faglig ballast. Men frem for alt udfordringer med at finde nok ansøgere til stillingen.

Allan Sørensen havde ellers glædet sig. Som fabrikschef hos IdealCombi, vindues- og dørproducent i Hurup, var han naturligt udpeget til at ansætte en ny produktionsleder. En leder, der skulle have ansvaret for de 50-60 medarbejdere på fabrikkens afdeling for træ- og alubearbejdning.

Men da Allan havde fået smækket jobopslaget sammen, var det som om, at der kom grus i maskineriet. Der skete nemlig ingenting.

Intet sammenligningsgrundlag

”Vi havde selv lagt et jobopslag ud på vores hjemmeside og jobnet.dk, men vi fik kun meget få henvendelser. Vi fandt kun én dygtig og relevant kandidat, men manglede et ordentligt sammenligningsgrundlag, ” forklarer Allan Sørensen.

I mellemtiden fik økonomichefen hos IdealCombi en henvendelse fra ballisager. Økonomichefen sendte den videre til Allan, som straks greb knoglen og tastede ballisagers nummer ind.

Behov for Search til at afsøge markedet

Allan ringede til ballisager og forklarede situationen. Han havde et klart billede af, hvad han ville bruge ballisager til. Han var nemlig ikke interesseret i en større rekrutteringsproces. Derfor var han også helt afklaret med, at ballisagers Search-indsats kun var garant for at få et ansøgerfelt – og altså ikke nødvendigvis den endelige kandidat til stillingen.

”Ballisager skulle forsøge at afsøge markedet for mulige kandidater, så jeg kunne få en idé om, hvorvidt der overhovedet var nogle kompetente kandidater i Nordjylland og omegn. ” fortsætter Allan.

Rekruttering af produktionsleder

Den nye produktionsleder skulle både arbejde med LEAN management, overholde deadlines for produktionsplaner og sikre et godt arbejdsmiljø for medarbejderne. Foto: http://idealcombi.dk

Blev præsenteret for ti kandidater

Den nye produktionsleder skulle både være i stand til at arbejde med LEAN management, overholde produktionsplaner og sikre et godt arbejdsmiljø for medarbejderne.

”Vi blev præsenteret for nogle navne, måske ti navne, som jeg løb igennem. Så fik jeg kogt listen ned til fire navne,” fortæller Allan.

De fire kandidater blev dernæst kontaktet af ballisager. Efter en indledende, appetitvækkende dialog om jobbet, fik Allan grønt lys til at ringe kandidaterne op. To af de fire blev inviteret til en samtale.

”Den ene, jeg havde til samtale, havde desværre ikke nok faglig ballast. Og den anden var rent fagligt den helt rigtige person, men manglede måske lidt ledelseserfaring. Så vi skiltes faktisk ad med den aftale, at vi skulle holde kontakten ved lige, ” gengiver Allan om samtalerne.

Et overraskende udfald

Da afgørelsens time nærmede sig, faldt valget – lidt overraskende – på den kandidat, som Allan først havde snakket med. Men valget blev truffet på et gennemarbejdet grundlag.

”Ingen af de to, der var til samtale, blev valgt, men vi fik afsøgt markedet ordentligt og fik et solidt sammenligningsgrundlag. Det gav lidt ro i maven, ” slutter Allan.

IdealCombis udbytte af Search

  • Viden: Virksomhedens omdømme i markedet blev indirekte undersøgt på baggrund af kandidaternes tilbagemeldinger til Ballisager.

  • Nemmere dialog: Når det er en ekstern part, der henvender sig direkte, bliver kandidaterne ofte mere nysgerrige.

  • Branche- og stillingsspecifik viden: Ballisager ved, hvor kandidaterne fra en specifik branche sidder henne.

 
Download e-bog - 9 overvejelser, når du vælger rekrutteringspartner

 

Download tjekliste - 9 overvejelser, når du vælger rekrutteringspartner