Læsetid: 2 min.

LinkedIn er ikke til at komme udenom i dagens jobsøgning. Det er et populært emne, og det er det ikke uden grund. Som rekrutteringsbureau kender vi betydningen af mediet – både i forhold til at finde det næste job og jobbet efter det næste job.

Vi har allieret os med LinkedIn-specialist Tonny Mikkelsen og samlet fem fiduser, der er vigtige at have styr på i din jobsøgning på LinkedIn – set med rekrutteringsekspertens øjne.

1. Skriv en overskrift, der gør EkstraBladet grønne af misundelse

Du har maks 10 sekunder til at overbevise rekrutteringseksperten om at klikke ind på dig frem for din fagfælle. Der skal hentes inspiration fra Danmarksmesteren i Clickbait.

2. Send virtuelle røgsignaler til din jobsøgnings-omverden

En af de simple LinkedIn-banaliteter – som mange glemmer – er at sørge for at få alle relevante kontaktoplysninger med.

3. Fortæl mig, hvem du er!

Hvad er dine faglige og personlige kæpheste? Har du skabt nogle resultater, du vil dele (ja, selvfølgelig har du det!) ? Så disk op med dem – i dit “Summary” eller ved at bruge Slideshare.

4. Del ud af din erfarings-rygsæk…

… og tænk gerne i relevante søgeord. Selvom det kan føles robot-agtigt at tænke i de baner, er det afgørende for at blive fundet af din kommende arbejdsgiver.

5. Lad LinkedIn finde dine Skills

Sørg for at få et skulderklap fra dit netværk, hvis de kan stå inde for dine kompetencer. Her må du også gerne tænke i søgeord, når du definerer dine “Skills” på din profil.

DERFOR SKAL DU BRUGE LINKEDIN TIL DIN JOBSØGNING

  • Omkring 2 mio. danske brugere
  • 34 % af virksomhederne bruger kanalen i deres rekruttering
  • 55 % af de store, private virksomheder anvender LinkedIn i deres rekruttering.

Kilde: Rekrutteringsanalysen 2015

image_printUdskriv eller gem som PDF