Portræt: Historien om Konsulenthuset ballisager

2 min. læsetid
18. januar 2024

Århus Stiftstidende bragte den 22. august et portræt af Konsulenthuset ballisager, hvor direktør Morten Ballisager fortæller hele historien om virksomheden – fra den spæde start i 2008 til nu. Direktøren har slugt en stor portion sandhedsserum inden det pågældende interview, så vi tør godt love, at du kommer til at læse en ting eller to, som du ikke vidste om ham.

Her er et udpluk af artiklen bragt i Stiften d. 22/08-16:

Morten Ballisager er chef for næsten 100 medarbejdere i Konsulenthuset Ballisager på Søren Frichs Vej i Åbyhøj, han er medlem af bestyrelsen for VIA University College, Aarhus, og når han udtaler sig om rekruttering og karriererådgivning, bliver der lyttet på uddannelsesinstitutioner og i virksomheder.

Den rådgivning og sparring, konsulenthuset i Frichsparken tilbyder i dag, ville han gerne selv have modtaget, da han som nyuddannet cand.scient.pol. stod med et eksamensbevis i hånden uden at ane, hvad han ville bruge sin viden til.

“Jeg valgte at læse statskundskab, fordi studiet var et megalækkert tag-selv-bord, men jeg var ufokuseret, og det kom til at svie til mig senere,” siger Morten Ballisager, der havde taget tre sabbatår, før han begyndte på universitetet.

“Jeg spillede tennis og tog et år til London, hvor jeg var tjener på en mexicansk restaurant, ” siger Morten Ballisager, der erkender, at han både i sine sabbatår og på universitetet skubbede beslutningen om, hvad hans liv og karriere skulle handle om, foran sig.

I dag råder han de unge, der i denne tid begynder på universitetet eller andre uddannelsesinstitutioner, til i løbet af studiet at lege med tanker og idéer om, hvor deres uddannelse skal føre dem hen.

“De skal støbe en tre-fem jobidékugler og prøve dem af i praksis. Det kan være gennem studiejobs eller ved at skrive opgaver for en virksomhed. De skal prøve kræfter med forskellige funktioner og brancher og spørge: tænder det mig?,” siger Morten Ballisager, der undrer sig over, at en fjerdedel af de kandidater, der kommer ud fra universitetet, aldrig har lavet noget for en virksomhed.

Svær begyndelse

Selv indledte Morten Ballisager sin erhvervskarriere med otte måneders ledighed og en række elendige jobsamtaler.

“Jeg vidste ikke, hvad jeg var dygtig til, og havde nogle vage forestillinger om, at jeg skulle være fuldmægtig i en kommune. På det tidspunkt var der ikke én krumme iværksætter i mig, ” siger Morten Ballisager, der med egne ord røg med ind, da arbejdsformidlingen, AF, i år 2000 ansatte medarbejdere i bundter.

To-et-halvt år blev det til på Fyn, før skanderborgenseren kom tilbage til det østjyske som kvalitetschef i Job Vision, hvor han blev udnævnt til underdirektør og var med til at udvikle virksomheden fra 13 til 100 medarbejdere.

Job Vision blev købt af Kristelig Fagbevægelse, der blev indført morgenandagt, og snart blev det bemærket, at Morten Ballisager ikke foldede sine hænder under Fadervor.

“Jeg ville ikke tilpasse mig, og det blev opfattet som provokerende,” siger direktøren, der blev fyret og fik fem minutter til at pakke sine ting.

“Jeg brugte ét minut på at græde, men så rejste der sig en ild i mig. Jeg havde set folk uden job blive behandlet lidt nedladende og dårligt, og jeg havde på min egen krop prøvet at være ledig. Jeg besluttede, at jeg skulle vise, at jeg kunne gøre det bedre,” siger Morten Ballisager, der også brugte sin erfaring som elitetennisspiller.

“Man skal bruge et nederlag konstruktivt til at blive dygtigere og skarpere.”

Efter et halvt års ledighed og hemmelige samtaler med to af sine tidligere medarbejdere, var Morten Ballisager klar til i marts 2008 at oprette konsulenthuset, der bærer hans navn.

image_printUdskriv eller gem som PDF