Digitale karriererådgivningsforløb fra Ringkøbing til København

3 min. læsetid
10. juli 2020

Vi var godt i gang. Og de sidste måneder er udviklingen accelereret. Vores digitale karriererådgivningsforløb har fået de store løbesko på. De bruges nu af jobsøgende i 8 kommuner og har været brugt af snart 1.000 studerende på to forskellige uddannelsesinstitutioner. Vi er også i dialog med flere jobcentre, der inden for de næste måneder tager vores digitale løsninger i brug. Vi forventer, at over 10.000 jobsøgende vil få glæde af vores digitale platforme i år. Læs mere om vores forskellige digitale løsninger her.

Kombinationsforløb: Digital platform og analoge samtaler

Mange jobcentre benytter for tiden vores ”kombinationsforløb”. Her får de ledige adgang til en digital platform med videoer, øvelser, eksempler, skabeloner og artikler. Emnerne er alt fra kompetenceafklaring, jobsøgningsstrategi og CV / ansøgning til LinkedIn, netværk og uopfordret jobsøgning.

Albertslund, Esbjerg, Greve, Frederiksberg, Furesø, Sorø, Odense og Aarhus benytter i dag denne løsning. Den digitale platform fungerer som et ”vidensorgan”, hvor de ledige kan suge viden til sig. Det løfter kvaliteten af jobkonsulenternes samtaler med de ledige.

De lediges evaluering af forløbet indtil videre viser bl.a., at:

  • 77% ville i høj grad anbefale det til andre – 20% i nogen grad.

  • 78% var tilfredse / meget tilfredse med indholdet og strukturen på den digitale platform.

  • 88% har fået skærpet deres jobsøgningsstrategi.

  • 86% har fået skærpet deres CV og ansøgning gennem forløbet.

  • 2 ud af 3 er i dialog med flere virksomheder, end da de startede på forløbet – og lige så mange føler, at de er blevet bedre til dialogen med virksomhederne.

 
Kombinationsforløb JobSteps digital karriererådgivning
 

JobSpot: En portal for nyuddannede i Aarhus, Odense og København

I Aarhus får 3.500 nyuddannede med en mellemlang eller lang, videregående uddannelse adgang til vores skræddersyede digitale løsning for nyuddannede: JobSpot.

Den digitale platform består af 11 emner og en jobportal med aktuelle jobs. Hvert emne indeholder en grundvideo og bonusmateriale bestående af artikler, øvelser, skabeloner, supplerende vidensvideoer og videoer med virksomheder, der giver deres gode råd om de respektive emner.

Emnerne dækker både de klassiske jobsøgningsdiscipliner (CV, ansøgning, kompetenceafklaring, netværk, LinkedIn, uopfordret jobsøgning) og emner såsom ”fra studie til job” og ”fakta om dit arbejdsmarked”.

Odense og København får snart adgang til en lignende skræddersyet ”dimittend”-løsning. Mange tusinder nyuddannede i Danmarks største og fjerdestørste by vil også snart prøve kræfter med JobSpot.

JobSpot digital karriererådgivning for nyuddannede
 

Fremtidens digitale løsning udvikles i Ringkøbing-Skjern Kommune

På den jyske vestkyst har vi sammen med Jobcenter Ringkøbing-Skjern lagt nogle Vesterhavs-hæsblæsende planer om en digital jobsøgningsplatform, der – ligesom i mange af de andre kommuner – skal bruges mellem samtalerne med ledige.

Den nyeste viden om arbejdsmarkedet og effektiv jobsøgning skal stilles til rådighed for alle ledige borgere i kommunen. Jobkonsulenterne kan således bruge samtaletiden på de ting, der effektivt får den ledige i job.

Ambitionerne fejler nemlig ikke noget i Ringkøbing-Skjern Kommune. De drømmer om landets laveste ledighed. Det skal vores fælles digitale platform hjælpe med.

Marc Lykke, Afdelingsleder i Jobcenter Ringkøbing-Skjern, har uddybet samarbejdet på LinkedIn:

 

Aarhus Universitet og Arkitektskolen Aarhus tilbyder deres studerende et ”KarriereKickstarter”-forløb

Som vi tidligere har skrevet om her på siden, har vi siden 2018 kunnet tilbyde 3. og 4. semesters kandidatstuderende på Aarhus Universitet et særligt digitalt karriererådgivningsforløb, og siden foråret 2020 har Arkitektskolen Aarhus tilbudt deres ”afgængere” et skræddersyet digitalt forløb. Vi kalder de digitale dimittendforløb KarriereKickstarter.

KarriereKickstarter er skruet lidt forskelligt sammen på de to uddannelsesinstitutioner.

På Aarhus Universitet byder forløbet bl.a. på en digital platform med videoer, øvelser og eksempler, et Facebook Community, webinarer, vidensnyhedsbreve, en mentorordning og en hotline, hvor de studerende kan skrive direkte til vores karriererådgivere.

På Arkitektskolen Aarhus består forløbet primært af en digital platform med videoer, øvelser og eksempler målrettet arkitekter, hvis jobsøgning er lidt anderledes. Arkitekternes kreative portfolio indtager nemlig en vigtig plads i deres jobsøgning. Platformen suppleres med individuelle rådgivningssamtaler.

Fælles for forløbene er, at vi altid samarbejder tæt med studieledere og karrierevejledere for at få udbredt kendskabet til forløbene. Læs evt. mere om de to samarbejder her.