Outplacementforløb

Et outplacementforløb hos os handler først og fremmest om at hjælpe dig trygt, godt og hurtigt videre til et nyt godt job.

Når man rammes af en opsigelse, kan det opleves som en krise. Mange opsagte formulerer i denne krise en ”overlever-strategi”, der handler om, at man ”bare” skal have et nyt job, der minder om det gamle job. Det kan være en god strategi, som ofte rummer en fornuftig realisme. ​

Men når man har mistet sit job, kan det også være vigtigt at tage en tur op i ”karriere-helikopteren” og vurdere, om det næste job skal være tilsvarende, eller om der er nogle funktioner, som skal skiftes ud.

Outplacement forløb

Få fokus på fremtiden

Vi står klar til at hjælpe dig godt videre til dit næste job. Vi er eksperter i karriererådgivning og jobsøgning, og vi bliver din fortrolige sparringspartner i dit outplacementforløb, der tager dig og din jobjagt seriøst.

 • Du tilbydes individuelle møder med en outplacement-specialist, der bliver din faste  rådgiver og sparringspartner. I aftaler møderne, så det passer med dine øvrige aktiviteter.

 • På første møde vil I sammen afklare, hvad netop du har brug for i din kommende proces. Fokus vil være på hvem du er, hvad du bliver motiveret af, og hvad dit drømmejob er – også hvis du drømmer om en anden branche eller måske andre arbejdsopgaver og ansvarsområder.

 • Derefter hjælper vi med at definere din jobsøgningstrategi, og vi bliver din spillende træner undervejs i din aktive jobsøgningsproces. Den disciplin er vi eksperter indenfor. Vi kan ikke garantere, at du når at finde et job under samarbejdet – men vi ved at 9 ud af 10 får job under vores forløb.

 • Du kan forvente, at vi aktiverer dit og vores netværk, vi præsenterer dig for ideer til CV, ansøgninger,
  LinkedIn, kaffemøder og alt derimellem.

96 %

af vores outplacementkandidater er tilfredse
eller meget tilfredse med forløbet.

88 %

af vores outplacementkandidater kommer i job,
mens de er i forløb hos os.

Interesseret i at høre mere om outplacement?

Vil du høre mere om outplacementforløb og priser hos os? Send os en forespørgsel via formularen – så vender vi retur hurtigst muligt.

Vil du kontaktes?

Den personlige rådgiver gør forskellen

Vi har forløb der både matcher Executive-niveau, ledere og funktionærer eller andre ansatte – og vi kender forskellene på vejen til job for de forskellige grupper.

Kernen er den personlige rådgivning fra vores fastansatte rådgivere. Kompetent personlig rådgivning er den afgørende faktor for at hjælpe dig sikkert og hurtigt videre i nye jobs.

Vores rådgivere er tilgængelige mellem møder og kan altid kontaktes, hvis du står med en særlig udfordring – og du er med til at bestemme indholdet af møderne, og hvor hyppigt vi skal mødes.

God kemi er rigtig vigtigt. Skulle den ikke være der efter første møde, så kan du hos os få byttet din konsulent – uden at du mister dit antal møder.

Vi hjælper dig også efter forløbet. Hvis du er landet i job, og der opstår udfordringer, så kan du i 3 mdr. efter endt forløb række ud til din konsulent og få sparring.

Skulle du ikke være landet i job, når vores forløb er slut, så følger vi op hos dig i yderligere 3 måneder – og hjælper dig med at holde energien og de gode vaner.

Afklaring og retning

For de fleste vil det være en stor, potentielt kriseskabende omvæltning at blive opsagt. Derfor er der brug for én ting: Afklaring.

Et outplacementforløb vil kunne hjælpe dig med at tænke i nye perspektiver, nye jobmuligheder og generelt i nye karriereveje. Der er tre centrale afklarings-spørgsmål, der vil ligge helt øverst på i den opsagtes behovspyramide.

 • Hvad vil jeg nu? (Afklaring om karriere)

 • Hvad kan jeg? (Kompetenceafklaring)

 • Hvordan kommer jeg derhen? (Jobsøgningsstrategi, værktøjer, netværk, viden)

360-graders karrieretjek

Når man er blevet opsagt, vil man have et behov for at finde ud af, hvilken retning karrierepilen skal pege i.

Der kan være mange uafklarede karrierespørgsmål, når man er blevet opsagt, som et outplacementforløb kan hjælpe med at give svar på – og dermed genskabe mening, retning og sammenhæng i arbejdslivet.

 • Skal jeg fortsætte i samme stillingstype/arbejdsfunktion?

 • Skal jeg fortsætte i samme branche?

 • Skal jeg prøve at starte som selvstændig?

Hvis du er topleder

Der stilles helt særlige krav, når topledere skal videre i karrieren.

Mange af følelserne omkring opsigelse er ofte de samme, men måske skal du også håndtere bevågenhed fra pressen eller dit professionelle netværk, hvor rygterne løber stærkt. Besøg Ballisager Executive for at få sparring, der passer til særligt din situation som topleder.

 • Dine resultater og ledelseserfaring

 • Test og cases

 • Executive jobsamtalen

Temaerne i et outplacementforløb

Det kan være svært at bevare motivationen i et jobsøgningsforløb, og det kan være meget individuelt, hvad vi motiveres af. Vi har nogle metoder, der hjælper til at holde gejsten og motivationen.

Hvor skal du hen? Eller med andre ord, hvilke job forsøger du at lande? Uden et klart defineret jobmål, som godt kan indeholde flere jobs, og en klar strategi for, hvordan vil nå i mål, kan processen blive lang.

Du får hjælp til at skrive den skarpe ansøgning, hvor du får ”placeret” dig i jobbet, og øger dine muligheder for at komme til samtale.

Du får adgang til vores brede virksomhedsnetværk, og gennem din konsulent kan du få sat kaffemøder op med interessante kontakter.

Du får hjælp til at sætte ord på dine kompetencer. Nogen gange kan det være svært, fordi vi bruger mange af vores kompetencer ubevidst.

Som en del af processen får du en test med det ​internationalt anerkendt testværktøj e-stimate, som vi er ​certificerede i at læse, tolke og give tilbagemelding på.

Uanset branche er brugen af dit netværk en af de stærkste rekrutteringskanaler. Og det er aldrig for sent at udvide sit netværk!

Her lærer du hvordan du skaber dit eget job, og undgår den hårde konkurrence der kan være på opslåede stillinger.

Dit CV er det første virksomhederne kigger på, når du søger hos dem. Du får hjælp til at opbygge dit CV, så det sidder lige i skabet.

Du lærer at forberede dig til jobsamtalen og præstere bedst muligt og hvordan du undgår de forskellige faldgruber.

LinkedIn er ikke til at komme uden om i jobsøgningen, og du får derfor hjælp til at styrke din profil.

Her planlægger vi, hvordan du aktivt kan skabe nye kontakter og markedsføre dig selv som en faglig kompetent person.

Sammen med dig prioriterer vi, hvad der er vigtigt for dig, og modulerne kan tilpasses efter dine behov. Alle emner kan suppleres med selvstudie på vores online platform Jobspot.

Det indgår i et typisk outplacementforløb

 • Individuelle møder med en af vores outplacement specialister á 1 times varighed

 • Der er fri og ubegrænset adgang til rådgiveren på mail eller telefon mellem møderne

 • Tilbud om at gennemføre en personprofil som en del af din afklaringsproces.

 • Adgang til jobspot – online platform hvor du har adgang til en masse faktuel viden, videoer, øvelser og templates

 • Du får udleveret bogen moderne jobsøgning og vores seneste Rekrutteringsanalyse

 • Ballisager Webinar – inspirerende webinarer med emner såsom LinkedIn, uopfordret jobsøgning m.m.

 • Vi har kontorer over hele landet, hvilket betyder, at vi kender det lokale erhvervsliv

 • Onboarding, hvor vores rådgiver er til rådighed i 3 måneder efter, at du er begyndt i nyt job

Særligt for lederforløbene

Vores outplacementforløb målrettet ledere indeholder ovenstående pakke men er desuden toppet med:

 • En Outplacementspecialist, der har erfaring med lederrådgivning

 • Da vi har en stærk og professionel rekrutteringsafdeling, kan du få sparring fra en Recruiter, som du ofte møder i dine processer

 • Sparring på din LinkedIn profil fra en af de searchere, som finder kandidaterne, når stillinger skal besættes

 • En udvidet personprofil, på niveau med det som lederen vil møde i rekrutterings-sammenhæng inklusiv en tilbagemeldingssamtale, hvor lederen kan blive opmærksom på egne styrker, udviklingsområder og måske input til andre karriereveje

 • Ved valg af Job-garanti forløb, er der tilknyttet ’Jobsikkerhed’: muligheden for at genoptage sit forløb inden for 6 måneder, hvis det nye job, mod forventning ikke skulle holde

Executive outplacement for topledere

Executive outplacement handler om, at du som direktør får succes i dit jobskifte. Når du er topleder, er kravene til dig højere i ansættelsesforløbet, og der er færre relevante stillinger at søge. Derfor er vejen til succes ikke nødvendigvis den korte vej fra A til B. Vi vil både udfordre og støtte dig undervejs. Uden at gå på kompromis. Vi er nemlig omhyggelige, for det handler jo om din karriere.

Af samme grund er alle vores executive outplacementforløb unikke og bliver skræddersyet netop til din situation og du vil møde konsulenter, der udelukkende arbejder med executive kandidater, og som kommer med en erfaring, der kan matche det behov, der er for rådgivning til topledelse. På vores executive forløb tilbyder vi bl.a., at du kan få lavet en video-præsentation.

Læs mere

Du bliver klogere på dig selv

Som en del af processen kan du få en test med det ​internationalt anerkendte testværktøj e-stimate, som vi er ​certificerede i at læse, tolke og give tilbagemelding på.

Du vil blive klogere på dine personlige kompetencer, hvordan du finder et job, der matcher det du motiveres af, og du vil få en generel forståelse af dig selv, som kan bruges i de jobsamtaler, du kommer til.

Min rådgiver læste mig godt og kunne pege på en lang række ting og overvejelser omkring, hvordan jeg skal præsentere mig selv. De samtaler har hjulpet til at trække mig fra mine sædvanlige tankemønstre, og de har givet nye vinkler og almen inspiration til jobjagten. Jeg har også været glad for grundbogen i jobsøgning, som fulgte med forløbet, og har ladet mig påvirke på flere fronter ud fra ting, jeg har læst i den.

Steffen Boesen
Ene Krog
Ene KrogDirektør

Vil du høre mere om outplacement hos Konsulenthuset ballisager?

Send os en forespørgsel ved at udfylde formularen – vi vender tilbage snarest muligt.