”Grib chancen for at reklamere for dig selv!” – Trine fik job via de sociale medier
Trine Vad har i ti år arbejdet med eventmaking, en branche der ligesom mange andre er gået fuldstændig i stå. Men i stedet for at blive en del af ”corona-køen” har hun lavet et sjovt og anderledes opslag på LinkedIn og Facebook. Med et effektivt netværk og synligheden på sociale medier fik Trine landet drømmejobbet.
Der er ingen tvivl om, at Trines opslag på sociale medier skaber blikfang. På et billede ser man to skilte, der peger i hver sin retning. Spørgsmålet ligger implicit i billedet: Hvad vej skal Trine gå?
Og det er lige præcis dét spørgsmål, hun tager udgangspunkt i, når hun formulerer teksten til billedet. Hun fortæller om sin erfaring, sine evner, men måske vigtigst af alt – at hun er åben over for noget helt nyt. Både på LinkedIn og Facebook får opslaget rigtig meget trafik, og Trine bliver kontaktet med et tilbud om et job, der er helt nyt – både for virksomheden og for Trine.
”De havde slet ikke fundet mig, hvis jeg ikke havde brugt de sociale medier. Og jeg havde ikke fundet dem,” fortæller Trine.
På LinkedIn fik opslaget:
- 2.316 visninger
- 136 reaktioner
- 62 delinger
- 54 kommentarer
På Facebook fik opslaget:
- 269 reaktioner
- 200 delinger
- 73 kommentarer
Et online heppekor
De fleste jobsøgere har hørt, at det er vigtigt at bruge sit netværk. Det vidste Trine også. Alligevel kom det bag på hende, hvor stor effekt netværket havde.
”Det fedeste ved at bruge de sociale medier er at se, hvor hurtigt det bevæger sig. Folk bakker enormt meget op. Man føler, alle hepper på én. Mit netværk delte opslaget og anbefalede mig til højre og venstre. Det var så vildt.”
Særligt de små private virksomheder bruger netværk, når de ansætter. Faktisk viste Rekrutteringsanalysen fra 2020, at hele 62% af de små private virksomheder brugte netværk i forbindelse med deres seneste ansættelse. Netværk er dermed den mest brugte rekrutteringskanal i små private virksomheder.
Pludselig vidste alle, at jeg var jobsøgende
Opslagets store succes betød også, at alle pludselig vidste, at Trine var jobsøgende. Men det havde hun afklaret med sig selv, inden hun lagde op på de sociale medier.
”De sociale medier er i sagens natur… sociale. Det betød, at alle vidste, jeg var jobsøgende. Det var lidt underligt. Folk spurgte mig jo hele tiden, hvordan det gik med at finde noget. Der var meget opmærksomhed på det, men det havde jeg det helt fint med. Det er jo bare en del af gamet.
Hvad, der overraskede mig mest, var, at jeg endte med at få tilbudt et job, der ikke eksisterede i forvejen. De havde nok leget med tanken om at skulle bruge én til en række nye opgaver, men selve jobbet blev oprettet til mig. Og det er jo klart, at det var aldrig sket, hvis de ikke havde fundet mig på den måde, som de gjorde.”
De sociale mediers muligheder – og hvad man ikke skal gøre
De fleste kan forstå at bruge deres netværk, men der er forskellige måder at gøre det på. For at skabe ekstra fokus på sig selv og komme foran i køen, må man nogle gange tænke kreativt. Heldigvis er der masser af muligheder for at få hjælp og blive inspireret.
”Det var en samtale, jeg havde med en konsulent i Konsulenthuset ballisager, der gav mig idéen. Gennem et outplacement-forløb opfordrede I mig til at gøre noget anderledes. Jeg skulle ikke holde igen med at ’reklamere for mig selv’ på de sociale medier.
Men det var vigtigt for mig, at jeg ikke kom i nogen ’corona-kø’ ved at skrive, at nu var jeg også jobsøgende pga. corona. Det synes jeg ikke, der er særlig god reklame i. Jeg bliver helt træt, når jeg læser, andre skriver sådan. Nej, der skulle noget andet til, og jeg ville gerne skille mig ud. Vinkle det over på noget positivt.”
Trines bedste råd til andre jobsøgere
For Trine gav det pote at tænke anderledes og kaste sig ud i det. Nu håber hun på, at det kan inspirere andre til at gøre det samme:
”Hvis du har en god idé, der er kreativ eller anderledes, så lad være med at sidde og putte med den. Grib nu chancen for at reklamere med dig selv.
Jeg håber også, at folk får øjnene op for nye jobmuligheder. Man kan så nemt stirre sig blind i det, man allerede kan. I sin erfaring eller faglighed. Men der er jobfunktioner, man måske ikke har tænkt over, at man er det perfekte match til.”
Som Trine pointerer, kan der være mange flere muligheder for job og karriere, end man er klar over – og nogle gange kan nye muligheder vise sig.
Så hvordan tilegner du dig den viden? Det kan være en god idé at finde nogen at sparre med. Det kan være en tidligere kollega, chef eller studiekammerat, familie, ven, kæreste – én der kender dine styrker og svagheder, din faglighed såvel som din personlighed. Måske kan de se dig i et job eller i en virksomhed, du ikke selv havde tænkt på.
Blå bog: Trine Vad
- Uddannelse og kurser: Multimediadesigner, Event Manager og Social Media Manager fra International Business College
- Erhvervserfaring: Tidligere eventmanager ved bl.a. Jysk Fynske Medier og projektkoordinater ved Vestmedia
- By: 6800 Varde
Del artiklen
Læs også
Disse relaterede artikler