10 tips til din jobsøgning

Skrevet af Morten Ballisager
16 min. læsetid
12. august 2024

Direktør og jobsøger-connaisseur Morten Ballisager giver dig her ti bud på, hvordan du som jobsøger kan komme til at lykkes med din jobsøgning. 

Og nu er det ikke for at vise os, men de her ti bud giver dig forslag til, hvad du bør gøre. Ikke, hvad du ikke bør gøre. Og så er de ikke fordelt på to ultratunge stentavler, der først skal bakses ned ad et bjerg. De er samlet her, på én side, efter at have set dagens lys på LinkedIn.

Og så stopper de småblasfemiske sammenligninger i øvrigt. 

God læsning og god jobsøgning.

Genvej til jobsøgningsrådene - klik og find: 

Jobsøgning råd #1: Just do it

Samlet set er der (for) mange gode råd til jobsøgerne. Hvis man som jobsøger skulle leve op til halvdelen af dem, ville man blive rundtosset og forpustet. Så jeg vil starte helt overordnet og ind til benet. DET vigtigste råd.

Jeg har arbejdet i feltet i en del år og har prøvet at holde øje med, hvem der lykkes mest effektivt med jobsøgningen. Og der er en ting, som stikker alt andet. Det er ikke efterspurgte kompetencer. Det er ikke en god plan. Det er ikke uddannelse. Det er ikke alder. Det er ikke erfaring. Det er ........ mængden af udadvendte handlinger (opkald, sendte ansøgninger, LinkedIn-opslag etc.)! Og det er ikke fordi, at det bare er et mængde-game, men fordi hver udadvendt handling rummer mulighed for læring om sig selv, som ingen aktivitet ved skrivebordet gør.

Når jeg er skråsikker, er det fordi jeg sammen med de jobsøgere der lykkes, kigger tilbage på deres proces og spørger – er den vej du er kommet et produkt af en plan eller produkt af tilfældigheder, der ramler ind i dig i dine handlinger, så er svaret ofte det sidste – handlinger, der kolliderer med læring og tilfældige muligheder.

OK, det lyder da lidt kaosagtigt – skal man bare handle, handle, handle ud i det blå? Ja og nej. Et ugeskema (til at strukturere tomrummet) og en mini-plan og et par timer på CV'et kan selvfølgelig kvalificere handlingerne. Men pointen er, at det er når du HAR dialogen med "ekstern partner", at du bliver klogere på dig selv – ikke i din selv-reflekterede boble ved skrivebordet. Så tag din nysgerrighedskappe på og nyd (så vidt muligt) en af de perioder, hvor du lærer mest om dig selv ... og eksponér dig for uforudsete muligheder.

Albert siger det bedst:

Albert Einstein 1720854868973

 

Jobsøgning råd #2: Alliér dig

Jobsøgning kan være en temmelig ensom proces. Specielt hvis du er fuldtidsjobsøger. De strukturer og forventninger du er vant til at bevæge dig i, er væk. Og der er ingen, som giver pokker i, om du knokler løs en dag eller sætter dig på din flade røv i sofaen. Alt er op til dig. I denne forventningsløse, strukturforladte osteklokke er der tre enkle greb til at skabe struktur og forventninger - de kommer her:

  1. Find en "allieret". En ven, som vil følge din proces - være din makker. Den bedste allierede er en, som ved lidt om, hvad det kræver at komme igennem nåleøjet. Evt. med rekrutteringserfaring. Det næstbedste er en, som kender dig godt - og som både kan støtte og udfordre. Ja, du kan få brug for begge dele. Brug din allierede til at vende dine overvejelser og aktiviteter med. Indgå aftaler.

    NB. Vi lever i en tid, hvor forventninger ofte sættes i forbindelse med pres. Men forventninger har også den dimension, at andre har set ressourcer og formåen i dig. Prøv 2 uger alene som ufrivillig jobsøger, så ved du, hvad jeg taler om ... 

  2. Lav et ugeskema. Bid de mange timer op i: LinkedIn-aktiviteter, Udadvendte aktiviteter, Respondere på jobannoncer, Research, Fysisk aktivitet, Honningkrukker* ... og fritid. Når du løser dine opgaver, får du plads til afslapning med god samvittighed - det er noget værd.

  3. Brug pilen på billedet til at strukturere de emner, som du skal adressere i din jobsøgning. Der er fire emner, som du skal have nogenlunde styr på: Værktøjskassen, Strategien, Kompetencerne (som jobsøger) og din Motivation. Tab ikke dig selv ned i værktøjskassen. Kompetencerne skal trænes, og din motivation skal vedligeholdes. Sørg for, at du sigter på alle fire emner i dit ugeskema.

    Med en allieret, et ugeskema og "pilen" ved hånden undgår du et kaotisk tomrum og evig dårlig samvittighed.

    Og til alle I andre - husk at tage godt imod jobsøgerne. Det KUNNE blive dig selv en dag..

*En honningkrukke er en daglig belønning i bedste Peter Plys-stil. Læs mere i råd #9.

 

Visuel værkttøjer strategi kompetencer 1721113334996

 

Jobsøgning råd #3: Afklaring og retning

Som jobsøger må du kende dine styrker og sætte en retning, så du havner i de rette situationer. Det driller en del jobsøgere.

Du behøver ikke at være passioneret, tændt eller gnistramt omkring et kommende job. Det er en narresuttet illusion. De færreste kan mønstre decideret passion. Men du vil formentlig gerne bruge dig selv godt. "80 % god til og 20 % udfordret" - sådan er det sunde sigtekorn for de fleste. Jeg taler af erfaring.

Her kommer nogle forskellige teknikker til at blive afklaret med, hvad du gerne vil/kan arbejde med.

  1. Gennemgå dit eget CV og uddrag de 5-10 faglige kompetencer, som du bedst kan stå inde for og som er forbundet med +energi. Knyt evt 3 kompetencer til hvert job. Og sorter bagefter. Du skal ikke have det hele med - blot de kompetencer, som kan åbne døre. Hvis det er svært, så inviter evt. venner på frokost og bed dem hjælpe dig med kompetenceafklaringen. Det eksterne blik kan overraske. 
  2. Vi ævler altid om kompetencer, men mange får job på en konkret viden/erfaring. Det kan være viden om en virksomhed, branche, marked, arbejdsproces. Lav også en liste over dine 5-10 vigtigste indsigter.

    INPUT: Dine personlige kompetencer har ingen betydning i denne fase. Den bløde selvindsigt kan vise sig vigtigere senere.

    INPUT: Du er ikke sejere og dygtigere, fordi din kompetenceliste er alenlang - du er nok snarere lidt uprioriteret og kan hurtigt ende med at skyde med vådt krudt i den kommende jobsøgning.

  3. Inspiration til jobs, som matcher dine kompetencer og indsigt. Denne proces skal helst ende med en liste af jobs, som du kan og vil. Og som i første omgang giver retning.

    STEP 3A: Udsøg jobs i portalerne careerjet og Jobindex via de kompetencer du har listet i 1 og 2.

    STEP 3B: Tast dine tidligere jobtitler ind i LinkedIn og se, hvilke CV'er der dukker op. Hvad har dine titel-fæller i øvrigt lavet. Når du ser et spændende job, så notér det ned til dine egne søgninger. Du kan gentage inspirationssøgningen i LinkedIn med din uddannelse. Brug lidt tid på denne inspirationsproces.

    STEP 3C: Brug arkivet i Jobindex til at finde inspiration igennem tidligere opslåede jobs. Gå ind på "Andre søgemuligheder" og marker i ARKIV under periode - herefter vil du være i stand til at søge tidligere job-muligheder indenfor "dit område" frem. Det kan inspirere til nye job-ønsker.

    STEP 3D: Spørg venner, din allierede og tidligere kollegaer om, hvilke jobs de kunne se dig i.

    STEP 3E: Det job, du lige kommer fra - hvem kan bruge dine indsigter omkring den forladte virksomhed/branche? Mange leverandører vil sætte pris på din viden.

    INPUT Lev med, at der ikke findes en ende-destination/facit i denne delproces. Din retning vil nok hele tiden justeres i takt med, at du får ny viden og feedback fra dine omgivelser.

    STOP

 

Jobsøgning råd #4: Job-cooking

Jobsøgning består af Research, Forberedelse og Henvendelser. Uden henvendelser, intet job. Så nu er spørgsmålet, hvordan du skal distribuere dine henvendelser...

Din jobsøgning er som et komfur, hvor du har gang i fire kogeplader på én gang. Helst.

Når vi i kandidatanalysen spørger, hvordan danskerne har fået deres seneste job, så svarer ca. halvdelen, at det var på baggrund af et stillingsopslag - resten siger uden stillingsopslag. Kort sagt: Det usynlige jobmarked fylder omtrent halvdelen. Med andre ord: Hvis du kun responderer på de opslåede jobs, gør du dig selv til en del af den halve job-cirkulation. Hvis du derimod inkluderer uopfordrede henvendelser, netværk og "job-bureauer", så eksponerer du dig selv i den usynlige job-verden.

Lad derfor jobannoncerer være det store blus i din jobsøgning. Nogle konsulenter og andet godtfolk ynder at melde 80 % får job via netværk. Det er blot ikke sandt og må være motiveret af at være interessant. Ingen målinger siger over 50 %, og derfor er der al mulig grund til, at de annoncerede jobs tiltrækker mest af din opmærksomhed.

Meeen gør dig til en aktør i det usynlige jobmarked ved OGSÅ at holde gang i tre mindre kogeplader, som består af simreretter med Netværk (inkl. LinkedIn), Uopfordrede henvendelser og vikar- og rekrutteringsbureauer. Lad gerne dit ugeskema (jf. råd 2/10) afspejle, at du bruger halv tid samlet på de tre mindre kanaler.

4

 

 

Jobsøgning råd #5: Kompetencer og CV!

Først vil jeg sige en smule om din egen kompetenceafklaring for så at skitsere "det fede CV". Jeg har tidligere understreget, at jeg ikke er begejstret for den kompetence-selvsving som dele af jobrådgivningsindustrien kan være med til at generere for jobsøgere. Lang liste af kompetencer kan godt virke selvtillidsafstøttende - men det er smerteligt ukonkret at komme igennem for de fleste recruitere - hvis det ikke er hårdt prioriteret.

Når du identificerer dine kompetencer i tidligere jobs kan du med fordel bruge STARK-modellen:
Situation -> Task ->Action -> Result -> Kompetence(r) anvendt.
Det kan være med til at skabe forbindelse mellem opgaver og kompetencer. Og den giver dig en brutto-liste over kompetencer, som du ALTID skal sortere i, når du ansøger et konkret job.

CV'et

Indled hverken med profil eller resume - men derimod en kort motivation, der binder dit hidtidige virke sammen med den kommende opgave. Og fortæl, hvorfor det er et motiverende match for dig.

Dernæst skriv overskueligt og gør dig umage med, at opsætningen er nem at "øje-konsumere" - første CV-vurdering varer nok 30-60 sekunder. Der er masser af udmærkede CV-skabeloner på Microsoft: https://lnkd.in/dCMd8Nxm - her lægges op til moderat grafisk opsætning og det vurderes positivt af de fleste, der ansætter.

Kompetence-opdelt CV eller kronologisk? KRONOLOGISK! Basta, punktum. Ingen nuancer fra min hånd på det område.

Prøv at holde omtrent denne struktur i hvert job-afsnit:
Periode/Job/Virksomhed
Rolle (kort):
Eksempel på opgave (kort):
Resultater (kort):
Primær-kompetencer anvendt (kort):

Når du skriver om din uddannelse, så fortæl lige, hvad du har specialiseret dig indenfor - det kan være emnet omkring din hovedopgave.

Resten af CV'et skal situationsbestemmes. Måske er det relevant med dine digitale færdigheder, måske er sprog-evner relevante osv. Og ja ja, du må gerne afslutte med et lille epilog om dig personligt - men det har ingen endnu vundet eller tabt et job på ...

Omfang: Hold dit CV på max. 3 sider. Det lyder lidt firkantet og universelt - men du taber dig på rekrutterings-gulvet, hvis ikke du overgiver dig til "short span of attention".

Hvis du mangler erfaring (ex. nyuddannet), så må du dyrke jobs under uddannelse og øvrige ansvarsområder lidt mere - evt. foreninger. Dvæl lidt mere ved, hvad uddannelsen har givet dig og dyrk evt. personlige kompetencer lidt mere.

Få din allierede og et par andre til at læse CV'et, før du afsender - modtag feedback. Og husk: Det er dine handlinger og ikke dit CV, der skaffer dig den situation, hvor du griber jobbet.

 

Jobsøgning råd #6: Ansøgningen

Vi kommer vel ikke uden om det. Godt nok er tiden løbet fra ansøgningen, men den efterspørges stadig i de fleste processer.

Jeg starter lige med et råd til virksomhederne. Få nu skrottet den fjollede del-proces, der i bedste fald identificerer den stærkeste skribent i feltet. Hvorfor skabe unyttige barrierer for kandidaterne, når den overordnede tendens er at tiltrække ansøgere ved at gøre søgeprocessen nem. Ja, I skal udfordre ansøgerne og teste deres motivation m.m. - men hvorfor vha. af en skrive-konkurrence i den indledende fase?

Nå men nu til jobsøgeren, som denne mini-artikel serie prøver at supporte.
Din ansøgning skal to ting - og kun to ting: Vise din motivation for jobbet og demonstrere et fagligt match med jobbet (det samme ved uopfordrede henvendelser, hvor du selv former det job, som du matcher dig imod).

Brug gerne ChatGPT til denne proces - du kan virkelig få meget guf her - og ChatGPT er NETOP stærk på tekstfabrikation. Husk at prompte den, indtil du har et resultat, som du er glad for ... og gør den helt færdig selv.

Del 1 - Matchet
Tag jobannoncen og marker med en overstreger, hvilke krav/forventninger, der formuleres. Det er typisk drysset lidt rundt omkring ved bullets og i teksten. Tag herefter "overstregningerne" over på en seddel, hvor du i den anden side lister dine kompetencer (det har vi været omkring). Tegn herefter streger mellem efterspurgte kompetencer og dine kompetencer. Nu har du et skelet til matchafsnittet. Og husk: Når du skriver, så fortæl gerne om de situationer, hvor du har oparbejdet de efterspurgte kompetencer (virksomhederne belønner det konkrete).

Del 2 - Motivationen
Du skal gøre dig klart hvorfor dette job kan tænde en motivation i dig. Læs annoncen, læs deres hjemmeside og lad gerne din positive forestillingsevne spille dig et puds. Din motivation må gerne handle om noget nørdet i jobbet men på et eller andet niveau vil jeg også opfordre til, at du indirekte får svaret på, hvorfor netop denne virksomhed og ikke konkurrenten - også lidt mere end praktisk beliggenhed. Jeg er med på at motivationsdelen kan være svær at "krænge ud" men du skal ikke hoppe over et lavt gærde her. Jeg er nødt til at sige - EASY POINTS !!

Del 3 - Struktur: Motivation først, herefter match..

Del 4 - Skriveprocessen
Nu vil jeg anbefale, at du laver CUT THE CRAP-ØVELSEN. Prøv at skrive din ansøgning på 13 linjer. Det hjælper dig med at identificere dine styrker ift. jobbet - og hjælper dig udenom fyld og lav-point-områder i dit match.
Efter CTCØ kan du fylde lidt mere på, men hold øje med, hvad annoncen efterspørger og kig lidt mindre på, hvad du har på fortæller-hjertet.

Skærme

 

Jobsøgning råd #7: Jobsamtalen

Jobsamtalen er som fandens kys. Elskeligt, fordi det er en mulighed og fandens, fordi nervøsiteten føles ustyrlig som den fulde onkel til familiefrokosten. Men EN ting er ret fedt:

Du er nu vurderet god nok til jobbet !

Helt overordnet: Tænk som en YDMYG TÆNDT ANGREBSSPILLER på jobsamtalen. Det skal jeg nok forklare, men først til forberedelsen: Du bør skam-læse alt, hvad du kan om virksomheden inden samtalen:
-> Google-søgning, gerne afgrænset til seneste år
-> Hjemmesiden
-> Proff. dk eller tilsvarende (økonomi-resultater)
-> Jobindex om deres arbejdsplads-anmeldelser
-> Linkedin profil
Mens du læser, skriver du dine undringspunkter ned - hold dig til det, som kan have relevans for dig i jobbet (strategi er relevant for alle). Skriv de 3-4 vigtigste spørgsmål ned.

Nu skal du spørge dig selv - hvis du skulle ansætte dig selv ind i jobbet, hvad er så de 5 vigtigste "forcer" du bringer med? Skriv dem ned og tag dem med til samtalen - og sørg for til sidst på samtalen, at I har været omkring alle dine forcer. Du kan ikke antage, at interviewet naturligt flyder forbi dine forcer.
Og medbring dit CV, tak - jeg har for mange gange set nogle der famler efter forskellige epoker i arbejdslivet. Og må låne det CV jeg sidder med.

Dresscode? Tja - det bliver altså mindre og mindre vigtigt, at vi ligner hinanden, så tag det roligt på den front. Lad dog være at se sjusket ud.

Interviewet starter typisk med, at du får lov til at berette lidt om dig selv/dit arbejdsliv. Her kan du "sætte dagsorden". Kom kronologisk igennem - men dvæl ved de situationer, hvor jobindholdet og opgaver mest matcher det job, I drøfter. Overvej at indlede med "Mit arbejdsliv har ligesom haft 3 faser ...". Det kan hjælpe interviewer med at forstå dig og måske også forstå logikken i, at dette er dit naturlige valg.

Herefter vil samtalen bliver mere dialog. De vil undersøge de sidste usikkerhedsmomenter omkring dit CV, og så vil de mærke, om du er en god person for holdet.

Jeg ser ofte samtale-kandidater forklare, hvorfor de er kapable til jobbet - men vær en ANGREBSSPILLER og forklar, hvor dine erfaringer kan være en gevinst. Vær samtidig YDMYG, når du taler om dine tidligere bedrifter - fortæl, hvordan du gjorde det sammen med andre...
Og endelig den der MOTIVATION - den skal du altså ikke tage let på. Du behøver ikke at være passioneret - men du må anerkende, at virksomheder har brug medarbejdere, der er tændt på jobbet - du skal kunne forklare det! Der er mange point at hente på denne front.

Her får du lige et par tal, som kan give dig lidt kontekst om samtalen (jf. Rekrutteringsanalysen):

Vigtigst på en Jobsamtale med virksomhedens briller:
- Vise motivation for jobbet 73 %
- Eksempler på hvordan kompetencer kan bruges 52 %
- Virker åben og imødekommen 48 %
- Selvtillid scorer IKKE højt.
- Og sigt på, at I har nogenlunde 50-50 taletid på hver side af bordet...

meme 8

Jobsøgning råd #8: Data shows ...

Jeg vil i denne update prøve at trække essentielle råd ud fra de seneste 2 rekrutteringsanalyser vi har lavet (hvor vi rådfører os med mere end 1000 professionelle recruitere):

  1. Du kan ikke have gang i en effektiv jobsøgningsproces uden at inddrage LinkedIn i dag. LinkedIn er eksploderet i anvendelse - brug det til at positionere dig selv indenfor dit felt, brug det til at researche virksomheder og personer, stød på spændende jobmuligheder og udvid netværket. Eksempel på lille LinkedIn-trick: Du skal til jobsamtale og kan se, hvem du skal møde. Tjek om I har fælles netværk på LinkedIn og spørg evt. i en smalltalk ind til relationen til jeres fælles bekendte.
  2. Brug ChatGPT til at lave udkast til din ansøgning - ChatGPT er en fremragende tekstforfatter-makker - men arbejd med det sådan, at du løbende giver den feedback (prompt) på udspil "mere personlig", "mindre formel", "mere vægt på hvordan jeg matcher opgaven"... og afslut med at lægge egen hånd på sidste udgave. SÅ sej er chatten ikke.
  3. Motivation er den største genvej til jobbet! Måske synes du det er svært, for du vil jo bare gerne have jobbet - og det kan være svært at krænge en flammende motivation ud. Det forstår jeg godt. Og du behøver ikke at "brænde". Men du skal kunne sætte ord på, hvorfor du gerne vil jobbet. Har du hørt noget positivt om kultur, kender du nogen, er der noget i jobbet, som tænder dig. Og er det egentlig ikke meget fair, at virksomhederne søger dem, som mest tænder på det ... det er en regulær genvej.
  4. Særligt til seniorer: Forståeligt, at du gerne vil betone din erfaring - men pas på, at du ikke i sidste ende fremstår som en kloge-Åge, der HAR lært, hvad der skal læres. Det er noget med at balancere erfaringer med livslang lyst til læring ...
  5. Den mest effektive vej i job udenom et stillingsopslag er at komme ind i en virksomhed via en, som arbejder i virksomheden og som vil være ambassadør for dit jobønske.
  6. Prøv ikke at tale negativt om andre på jobsamtalen - ex. tidligere chef. Det er et turn off for recruiteren. Prioriter lidt diplomati. Det siger nemlig noget om dig.
  7. Særligt til ledere: Dine kommunikationsevner er din superkompetence. Og på jobsamtalen er din nysgerrighed den største pointhøster.
  8. Særligt til nyuddannede akademikere: I anvendes oftest indenfor Analyse, Digitalisering og Skriftlig kommunikation.

    Og sidst: Tag kun imod de råd, der smager godt...

Jobsøgning råd #9: Den emotionelle rollercoaster

Jobsøgning er livets op og nedture på speed. Du kan være høj af nye indsigter, venlighed og muligheder i horisonten. Og så kan du dykke ned i et dystert humør-katakomber - føle sig uønsket.

Jeg var selv jobsøger i 8 måneder efter min uddannelse (virkelig pisse ringe til at søge job) og mærkede mit humør og effektivitet deroute med en sælsom usynlig kraft.

Den emotionelle rollercoaster er den rejsemakker jobsøgeren ikke kan sige nej til. Men der findes en slags sund valium, der dulmer udsving og reducerer perioder med lavt selvværd. Det her henvender sig mest til dem, som er ufrivilligt jobsøger: 

  1. Du er IKKE mærkelig og uduelig. Mere end halvdelen af danskerne rammer før eller siden en jobsøgningsperiode. Derfor er du mere normal end mærkelig.

  2. Man kan blive forskrækket over det tomrum der opstår. Ingen forventer noget af en. Tackl tomrummet ved at skabe struktur! Et uge-skema der fortæller, hvad du gør hvornår. Det kan lyde underligt, men dit ugeskema bliver den makker, der forventer noget af dig!

  3. Sørg for, at der er en honningkrukke hver dag! Noget, du glæder dig til. Beløn dig selv med honningkrukker, når du har udført opgaver. Honningkrukke kan være gåtur, TV-serier, bog, god mad, slik, løb, dans, sauna osv - noget du kan glæde dig til..

  4. Find en allieret som tidligere nævnt. En som du kan betro dig til og som gerne må se dit nedturs-jeg. Lav evt ugentlig tjek-in med din allierede. Del ugeskema med din allierede.

  5. Forstå at handlinger motiverer. Du skal passe på, at du ikke sidder og afventer en stråle motivation ovenfra for SÅ at handle. Du skal bare gøre tingene (følge dit ugeskema) og så vil du mærke motivationen og den der "Jeg-kan-godt"-selvtillid stimuleres.

  6. Tal pænt til dig selv. Hold fast i det gode, du udretter. Det er så nemt at svine sig selv til i denne fase...

  7. Ja, jeg tror virkelig på, at fysisk træning giver brugbar energi - endorfiner, dopamin... Du skal vælge et træningsniveau, der er ok for dig. Sæt ikke en ambition, som du ikke kan indfri! Hellere stabilt lavt niveau. Og sig ja til den "gratis" energi.
Der kan sikkert siges meget mere. Og der vil helt sikkert være andre ting, der fungerer for dig. Vi er ikke alle ens. Men de 7 ovenstående er nok dem, som jeg ser fungerer for de fleste..

honning 9

 

 

Jobsøgning råd #10: Job-prepping

Mit sidste råd er til alle dem, som IKKE er jobsøger i dag - men kan gå hen og blive det: Du sidder i et job i dag og modtager af og til henvendelser fra netværk og ansøgere. Vil du ikke huske på, at det sådan set kunne være dig selv, der havde brug for et kaffemøde eller en optursoplevelse omkring jobsøgning. Sæt lidt tid af og boost din goodwill-konto i netværket ved at være LARGE. Ved at byde velkommen, ved at tage et par kaffemøder med jobsøgere.

Jeg har mødt SÅ mange opsagte mennesker, der har svigtet at dyrke netværket og være large, MENS de var ovenpå og havde jobbet. Pludselig havner de uforudset i en opsagt position - og av, hvis man så ikke har sat point ind på goodwill-kontoen, så står man faktisk i en lidt drænet netværksposition.

Så vær large og forbered dig på værre job-tider. Job-prepping :-)

Og så er der jo den anden grund - simpelthen for at hjælpe dem, der er igennem en svær periode. Jobsøgning ER en tough proces med flere øv-dage end optursdage. Og der skal ikke så meget til.

Så til jer, der har jobbet i dag: Tag imod et kaffemøde fra en jobsøger fra tid til anden. Vær gerne udfordrende overfor jobsøgerne i mødet - men prøv samlet at give en god oplevelse. Og husk at svare på ansøgningerne - også de uopfordrede.

God jobjagt.

Morten Ballisager-modified

Ejer, direktør og bestyrelsesformand Morten Ballisager