Hvad er employee advocacy?
Employee advocacy handler om at aktivere jeres kolleger som autentiske ambassadører for jeres arbejdsplads – typisk på sociale medier. Det kan være en kollega, der deler et jobopslag, skriver om en faglig oplevelse på arbejdet eller kommenterer på virksomhedens LinkedIn-opslag. Pointen er, at når jeres kolleger taler positivt om deres arbejdsplads, virker det ægte. Og det er netop styrken. Employee advocy er en vigtig del af jeres employer branding-indsats.
Derfor er employee advocacy en god forretning
Ifølge Envision (2023) stoler 54 % af danskerne mest på budskaber fra "almindelige" ansatte frem for virksomhedens ledelse eller reklamer. Samtidig viser tallene, at 78 % bliver positivt påvirket og får mere lyst til at søge job i en virksomhed, hvis de ser positive historier fra medarbejdere. Og ifølge Hootsuite deles medarbejderes opslag 24 gange oftere end virksomhedens egne.
Sådan kommer I i gang med employee advocacy
- Placér ansvaret: Vælg en afdeling eller person, der har ansvaret. HR, Kommunikation eller Rekruttering kan være oplagte.
- Motivér og involvér: Gør det nemt for jeres kolleger. Del fx forslag til tekster, de kan bruge, og giv dem friheden til selv at vælge, hvornår og hvordan de deler.
- Del jeres viden: Lad medarbejdere skrive blogindlæg, være med i videoer eller fortælle om deres hverdag. Det styrker både fagligheden og relationen.
- Vær ærlig og autentisk: Det virker kun, hvis det er frivilligt. Ingen gider følge profiler, der blot deler fordi de "skal".
Vælg jeres platform med omhu
LinkedIn er klart den mest relevante platform til employee advocacy. Ifølge Rekrutteringsanalysen 2024 bruger 72 % af virksomhederne LinkedIn i deres rekruttering. Det er også den platform, hvor flest medarbejdere allerede er til stede og engagerede i deres faglige netværk.
En positiv SoMe-politik er en god start
Alt for mange virksomheder fokuserer på, hvad man ikke må på sociale medier. Men hvad med at fortælle, hvad man må? Lav en positiv SoMe-politik, hvor I fx giver eksempler på, hvad medarbejdere med fordel kan dele og hvordan det støtter virksomhedens mål.
7 spørgsmål inden I går i gang:
- Hvem har ansvaret for employee advocacy?
- Hvilke platforme skal vi starte på?
- Skal vi have et ambassadør-team?
- Skal medarbejderne trænes i professionel SoMe-brug?
- Hvordan motiverer vi langsigtet?
- Skal vi sende forslag til tekster eller give frihed?
- Hvor ofte skal vi minde om opslag og indhold?
Employee advocacy er ikke et quick fix.
Det er et langsigtet arbejde, der kræver engagement og vedholdenhed. Men det er en investering, der kan mærkes på både jeres employer brand og jeres rekruttering.
Vil du have hjælp til at starte arbejdet med employee advocacy, så tag fat i os hos ballisager. Vi hjælper jer med at aktivere jeres kolleger på en måde, der både er ægte og effektfuld.