Afskedigelse af medarbejdere

I Konsulenthuset ballisager møder vi ofte mennesker, som har oplevet at blive afskediget fra deres job. Nogle bliver ramt hårdt af afskedigelsen, mens andre er forholdsvis hurtigt tilbage i sadlen. De afskedigelser, der gennemføres værdigt og professionelt, hjælper medarbejderen med at komme godt videre i sin proces.

Derfor er en professionel afskedigelse vigtig

  • Hensyn over for den opsagte medarbejder: Det er sjældent en positiv oplevelse at være blevet afskediget. Men vi kan se, at personer, der har oplevet at blive afskediget på en respektfuld og professionel måde, kommer hurtigere videre mod et nyt job, end hvis det ikke har været tilfældet.
  • Hensyn over for de tilbageværende medarbejdere: Efter en afskedigelse skal den enkelte leder være opmærksom på sin egen position og gennemslagskraft i virksomheden. Håndteringen af en afskedigelse bliver nemlig vurderet af de tilbageværende medarbejdere.
  • Virksomheden kan undgå dårlig omtale: Virksomhedens generelle omdømme påvirkes af den måde, hvorpå man skiller sig af med medarbejdere. Både blandt de tilbageværende medarbejdere, den bredere offentlighed og naturligvis den opsagte medarbejder.
  • Virksomheden kan skabe tryghed med en nedskrevet afviklingspolitik: Af hensyn til den opsagte, de tilbageværende medarbejdere og virksomhedens omdømme, vil det være hensigtsmæssigt, at virksomheden formulerer en afviklingspolitik. En afviklingspolitik, der detaljeret beskriver, hvordan opsigelser i virksomheden håndteres, tilrettelægges og planlægges.

Hent vores guide her

Interesseret i at høre mere om outplacement hos os?

Vil du høre mere om outplacement, priser og forløb hos Konsulenthuset ballisager ? Send os en forespørgsel – så vender vi retur hurtigst muligt.

Send forespørgsel