Kontakt os

E-bog

Seniorer på arbejdsmarkedet – Myter, fakta og gode råd

Vi har kastet vores nysgerrighed – samt en slat indignation – efter det forhold, at danske seniorer (+55-årige) har sværere end andre aldersgrupper ved at finde nyt job, når de bliver ledige.

For er det egentlig seniorernes egen skyld, eller er det, fordi de møder forbehold og holdninger?

Vi bad Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) om finansiering til et projekt, hvor vi graver os ned i problemet, belyser det og giver bud på, hvordan problemet kan reduceres. Og det projekt er der bl.a. kommet denne e-bog ud af.

I vores research har vi haft samtaler med en aldringsforsker, 63 jobrådgivere, en kommune, der gør det særlig godt ift. seniorer, CABI, Dansk Erhverv, 11 seniorer og 2 virksomheder.

E-bogen er bygget op omkring tre hovedafsnit:

Når I har været hele vejen omkring, får I lettere ved at finde den bedst mulige partner til jeres behov.

Hent e-bogen

En generalisering?

Bogen kan muligvis opleves generaliserende omkring seniorer-udfordringen. Alt er naturligvis skrevet i en forståelse af, at seniorer er lige så forskellige som andre individer – e-bogen forsøger blot at identificere mønstre, som er særligt udbredte hos seniorerne og arbejdsgiverne.

Så læs venligst e-bogen i denne ånd: Vi ønsker ikke at pege fingre ad nogle bestemte grupper og aktører – vores motiv er alene at foreslå tiltag, der kan mindske udfordringen og hjælpe seniorerne til en nemmere og hurtigere vej i job.