Hvorfor Outplacement?

Det er sjældent en positiv oplevelse at være blevet afskediget. Og det er lige så sjældent en glædelig oplevelse at skulle afskedige en medarbejder.

At få sendt jeres medarbejder(e) ud af døren på den bedst mulige måde har en positiv effekt på både den opsagte medarbejder, de tilbageblevne kolleger og virksomhedens omdømme og værdier.

I Konsulenthuset Ballisager har vi mange års erfaring med at hjælpe ledere, specialister og menige medarbejdere videre efter en afskedigelse.

Send forespørgsel

Vi oplever ofte, at personer, der bliver hjulpet videre på en ordentlig og professionel måde, også kommer hurtigere videre mod et nyt job.

88% af alle vores outplacement-kandidater kommer i job under et forløb hos os, og 96% af vores deltagere er tilfredse eller meget tilfredse med vores forløb.

Hvis en outplacement-kandidat ikke kommer i job under et forløb, sørger vi altid for at følge op på kandidaten i 3 måneder efter forløbet, hvilket oftest får endnu flere i job.

5 gode grunde til at tilbyde opsagte medarbejdere outplacement

  • En værdig afsked: Outplacement kan hjælpe med at gøre en afskedigelsesproces til en bedre oplevelse for både lederen og den opsagte medarbejder, så parterne skilles ad på en værdig måde.

  • Ansvarlighed: Virksomheden viser hensyn og tager ansvar. Samtidig viser virksomheden over for tilbageværende medarbejdere, at de agerer professionelt og socialt ansvarligt i sådanne situationer. Det skaber intern tryghed.

  • Hjælp til den opsagte: Den opsagte medarbejder bliver klædt grundigt på til sin jobsøgning og har dermed langt bedre mulighed for at komme hurtigere tilbage i job.

  • Hjælp til lederne: I hjælper lederne med at blive klædt ordentligt på til at kunne varetage en mentalt krævende proces. Samtidig sikrer I, at ledelsen kommunikerer ensartet.

  • Positive ambassadører: En værdig afsked i øjenhøjde øger sandsynligheden for, at den opsagte vil være mere positivt indstillet over for jeres arbejdsplads – på trods af afskedigelsen.

Hjælp i en kriselignende situation

Når man bliver opsagt, opstår der ofte en uoverskuelig og kritisk situation. De fleste oplever en form for choktilstand, men det er meget forskelligt, hvordan den enkelte kommer ud af choktilstanden.

Professionel rådgivning – i form af outplacementassistance – er med til at sikre, at den opsagte får vendt choktilstand og apati til en mere fremadskuende og målrettet sindstilstand.

Straks efter opsigelsen får den opsagte sin egen personlige rådgiver, som også er sparringspartneren gennem hele processen.

LÆS OGSÅ: De mest normale reaktioner på en fyring

Virksomheden tager ansvar

Det er ikke kun de opsagte medarbejdere, der står i en utryg situation – det gør de tilbageværende medarbejdere også.

Outplacement klæder lederne godt på til at varetage kommunikationen med de tilbageværende medarbejdere, så medarbejderne er orienterede om, hvordan afskedigelsen skal forløbe.

Dertil sender virksomheden et utvetydigt, positivt signal til alle nuværende medarbejdere om, at den håndterer opsigelser professionelt og etisk ansvarligt. Det gør også virksomheden mere attraktiv over for kommende medarbejdere.

Ene Krog
Ene KrogDirektør

Vil du høre mere om outplacement hos Konsulenthuset ballisager?

Send os en forespørgsel ved at udfylde formularen – vi vender tilbage snarest muligt.