Varslingssager: Hjælp ved varsling af større afskedigelser

Skal du varsle opsigelser og håndtere en stor række af afskedigelser?

Vi tilbyder en professionel outplacementindsats i opsigelsesperioden, så de berørte medarbejdere hurtigst muligt opnår anden ansættelse på arbejdsmarkedet.

Så få omkostninger som muligt

Når virksomheder bliver tvunget til at opsige flere medarbejdere, har det stor betydning for den tilbageværende organisation og de berørte medarbejdere.

Det kan også få betydning for kommunens økonomi, hvis flere skal på offentlig forsørgelse.

Med vores outplacementforløb  hjælper vi virksomheder og kommuner med karriererådgivning af medarbejdere, som varsles afskediget, så varslingssagen får så få menneskelige og økonomiske omkostninger som muligt.

Målrettede forløb

Ingen virksomheder er ens. Og tit er det en blandet gruppe af medarbejdere, der varsles afskediget. Derfor sørger vi altid for at målrette vores forløb til de opsagte medarbejdere.

Eksempel_forløb_varslingssager_outplacement

Workshops & mulighed for individuelle møder

Vi oplever, at det ofte kan være værdifuldt at starte ud med nogle fælles workshops, hvor de opsagte introduceres for jobsøgningen:

Dag 1: Kompetenceafklaring, CV og ansøgning
Dag 2: Det usynlige jobmarked, de gode jobmuligheder, netværk, brug af sociale medier og jobsamtalen.

Workshops supplerer vi med individuelle møder, hvor vi sammen med den opsagte definerer et nyt jobmål og en effektiv strategi for vejen dertil. Der vil altid blive aftalt konkrete handlinger fra møde til møde.

Det er også på møderne, vi træner de svære jobsøgningsdiscipliner. F.eks. træner vi den uopfordrede virksomhedskontakt ved sammen at kontakte virksomheder på møderne.

Hjælp mellem møderne

De opsagte kan fordybe sig i viden og værktøjer og finde inspiration mellem møderne med:

  • Adgang til login-område med fx artikler, skabeloner til CV og information om arbejdsmarkedet og “KarriereSpot” med 40+ korte videoer

  • Adgang til Bisnode, hvor de kan udsøge relevante virksomheder

  • Vores 5-stjernede Håndbog i Moderne jobsøgning

  • Vores årlige Rekrutteringsanalyser

”Det er svært selv at håndtere en opsigelsessituation, fordi der altid vil være en bestemt relation mellem tidligere arbejdsgiver og den opsagte medarbejder. Derfor er det vigtigt, at vi har et professionelt samarbejde med en ekstern outplacement-leverandør, der kan håndtere situationen med et andet perspektiv, end vi som HR-organisation kan gøre… Og her er det vigtigt for mig, at vi arbejder sammen med nogle, som formår at være fremme på markedet i forhold til at afdække de nye tendenser inden for HR, kompetenceudvikling, rekruttering osv. Og det må man sige, at ballisager er.”

– Thomas Bundgaard, HR Business Partner, Siemens Wind Power

Vidensbaseret. Handlingsorienteret. Virksomhedsrettet.

Når vi rådgiver opsagte medarbejdere, er der tre ting, der står mejslet i sten:

  • Vi rådgiver med afsæt i viden og fakta (Vores årlige Rekrutteringsanalyser)

  • Vi handler mere, end vi taler.

  • Vi udnytter vores store, landsdækkende virksomhedsnetværk til fordel for dem, vi rådgiver.

Det er ikke nok at have et skarpt CV. I moderne jobsøgning skal man også have styr på værktøjerne, strategien, jobsøgerkompetencerne og sin egen motivation.

Rekrutteringsanalysen_2019_vidensbaseret_rådgivning
Morten Ballisager
Morten BallisagerDirektør for Outplacement

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe med varslingssager?

Skriv direkte til vores direktør for outplacement, Morten Ballisager, via formularen forneden. Alle henvendelser behandles naturligvis dybt fortroligt.