nyhed december akademiker2017-08-02T01:02:02+00:00

DET KAN GODT BETALE SIG AT
ANSÆTTE EN AKADEMIKER

Akademikerne øger vækstmulighederne i private virksomheder. Mulighederne for at involvere akademikere er gunstige for tiden.

Tidligere undersøgelser viser en positiv sammenhæng mellem innovation og højtuddannet arbejdskraft, som særligt gør sig gældende i både de mindre og mellemstore virksomheder. Højtuddannet arbejdskraft udgør ca. 17% af de innovative virksomheder, mens ikke-innovative virksomheders arbejdsstyrke består af ca. 12% højuddannet arbejdskraft (DI, 2011).

Og det kan godt betale sig at ansætte en akademiker. Det skyldes ikke alene, at de højtuddannede er mere produktive, men også på grund af den synergieffekt de skaber i hele virksomheden (Djøf, 2013). Akademikere koster cirka halvanden gang så meget som personer uden uddannelse, men er til gengæld over dobbelt så produktive (CEBR, 2010).

Til trods for det gode vækst-image står mange akademikere uden for arbejdsmarkedet. Hver syvende dimittend finder ikke beskæftigelse inden for de første seks måneder og mange nyuddannedes største udfordring er mangel på erfaring med arbejdsmarkedet (Akademikernes Centralorganisation, 2015), hvilket er bekræftet i flere af vore egne rekrutteringsanalyser.

Mange små og mellemstore virksomheder er ikke vant til at involvere akademikere. Derfor har beskæftigelsesministeriet sikret, at der nu er mange gode muligheder for at afprøve et akademiker-samarbejde: Det kan være gennem særlige dimittendpraktikker, løntilskud eller innobooster-ordningen (se faktaboks nedenfor).

I et samarbejde finder kandidaten ud af, om de får den nødvendige kompetenceudvikling og virksomheden får et klart billede af, om kandidaten kan bidrage med vækst.

Er I interesserede at høre mere om mulighederne eller at komme i kontakt med en jobsøgende dimittend, så tag fat i os her: info@ballisager.com

Ansæt en akademiker

TILSKUDSMULIGHEDER

Der er forskellige tilskudsmuligheder, hvis man vil ansætte en akademiker men ønsker at se potentialet an.

Løntilskud
Private virksomheder kan få op til 11.800 kr. pr. måned i tilskud til lønnen i op til seks måneder for ledige med mere end 6 måneders ledighed.

Virksomhedspraktik
Det er muligt at prøve en akademiker i op til 4 eller 8 uger uden at betale løn. Man kan afprøve en dimittend uden erfaring i helt op til 8 uger.

InnoBooster
InnoBooster er Innovationsfondens program, der investerer i små og mellemstore virksomheder, iværksættere og forskere, således at spændende ideer omsættes og giver værdi, der skaber vækst og arbejdspladser.

Ansøgninger under 500.000 kr. behandles typisk inden for en måned, mens ansøgninger over 500.000 kr. vil tage 2-3 mdr.

Læs mere på www.innovationsfonden.dk

*For at kunne implementere forbedringerne er der lukket for indsendelse af ansøgninger fra 8. december 2015 til 15. februar 2016.

Landdistriktsvækstpilot

Regeringen vil hjælpe små og mellemstore virksomheder i de danske landdistrikter og har derfor afsat 60 mio. over de næste 4 år. Hjælpen kommer i form af et nyt initiativ, landdistriktsvækstpiloter, hvor virksomheder i landdistrikter kan få tilskud til at ansætte en højtuddannet medarbejder til innovationsprojekter, hvor der er brug for tilføjelse af specialiseret viden.

Landdistriktsvækstpiloterne vil i starten af 2016 blive udmøntet under InnoBooster-ordningen hos Innovationsfonden, der også fastsætter de nærmere retningslinjer for ordningen.

Læs mere på http://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2015/60-millioner-kroner-til-vaekstpiloter-i-landdistrikterne