Foden Indenfor: Virksomhedstilknytning med fart på2017-11-21T12:37:28+02:00

CASE

Foden Indenfor: Virksomhedstilknytning med fart på

I Konsulenthuset ballisager har vi mange forskellige typer forløb, der er skræddersyet behovene i hvert enkelt jobcenter. De seneste år har særligt én type forløb vundet kampen om jobcentrenes opmærksomhed. Et forløb, hvor hoved-gennem-muren-mentalitet og slidstærke arbejdshandsker er en forudsætning. ”Godt gjort er bedre end godt sagt”, som Benjamin Franklin engang sagde. Og lad det være sagt med det samme: Foden Indenfor gør det godt.

Hvad er Foden Indenfor?

Formålet med Foden Indenfor er at få den visiterede kandidat tilknyttet en virksomhed hurtigst muligt. Hvis en fultidsstilling ikke ligger først for, går ballisager efter at etablere en eller flere relevante virksomhedstilknytninger med jobperspektiv, f.eks. i form af virksomhedspraktik eller løntilskud.

Så hvad er det nye, tænker du måske?

Det nye er, at proces, refleksion og Coaching er kogt ned til et minimum. Når kandidaten indtager ballisagers lokaler, har jobkonsulenten og kandidaten afstemt forventningerne på forhånd.

Begge parter er enige om, at det KUN handler om at få kandidaten tilknyttet en virksomhed.

Der er ikke behov for mere snak og afklaring. Der skal handles nu.

SÅDAN SER FORLØBET UD

 • Foden Indenfor består af alt mellem 4-7 samtaler á 45 minutters varighed samt deltagelse i op til fire workshops.
 • Deltagerne er tilknyttet ballisager i 4-8 uger – dog med enkelte undtagelser (se tabel længere nede).
 • I 2016 tilbød vi forløbet Foden Indenfor i Aarhus, Allerød, Brønderslev, Esbjerg, Gentofte, Kolding, Rødovre, Sorø, Svendborg og Thisted. Derudover er Randers og Ikast-brande også begyndt at henvise kandidater til forløbet i 2017.

Resultater for Foden Indenfor i 2016

I 2016 lå den gennemsnitlige jobeffekt for Foden Indenfor på 32 %.

Og det vel at mærke, selvom et forløb i gennemsnit består af 5,5 samtaler.

Desuden lå effekten for virksomhedsrettede tilbud på 74 %.

Jobeffekt og forløbets varighed for Foden Indenfor

Derfor virker Foden Indenfor

 • Virksomhedskontakt her og nu
  Vi kontakter virksomhederne. Her og nu. Vi sidder ikke og undersøger hver virksomhed helt til bunds og nærstuderer deres hjemmesider til hudløshed. Ofte ringer vi eller kandidaten til en virksomhed, mens vi sidder i samtale sammen. Vi smeder, mens kandidatens motivation stadig er brandvarm.
 • Forventningsafstemning er på plads
  Der er ikke behov for den store salgstale, når kandidaten dukker op til første møde med konsulenten For kandidaten ved, at målet er at blive tilknyttet en virksomhed. Derfor handles der. Og der spildes også engang imellem. Men der bliver aldrig grædt over den spildte mælk.
 • Vi udfordrer idealistiske luftkasteller
  Men vi sørger altid for at bygge nogle nye, realistiske forventninger op. Første skridt i forløbet er nogle gange at få sat en realistisk ramme omkring kandidatens jobmål. Det kræver, at vi undertiden må punktere nogle idealistiske drømme til gavn for kandidatens jobsøgning.
 • Vores virksomhedsnetværk
  Vi har et unikt virksomhedsnetværk med over 16.000 virksomheder, der er registreret i vores interne database. Men vores netværk bliver først rigtig værdifuldt, hvis vi aktiverer det. Det gør vi med Foden Indenfor.
Jette V. Pedersen
Jette V. PedersenRegionschef Syddanmark

Kunne du tænke dig at høre mere om Foden Indenfor?

Så skriv direkte til Regionschef Jette V. Pedersen i formularen forneden eller ring til Jette på tlf. 30 63 17 75. Alle henvendelser behandles fortroligt og sendes direkte til Jette V. Pedersen.