6 tips til din fremtidige rekruttering

Af |2018-11-20T17:17:09+01:0026 juli, 2016|
Læsetid: 1 min.

Morten Ballisager har sammen med fem andre eksperter i rekruttering udtalt sig om fremtidens rekrutteringsproces. De seks eksperters råd er sammenfattet i en artikel af uddannelsesportalen finduddannelse.dk – her er et kort overblik og nogle udvalgte citater fra eksperterne:

Tip 1: Tænk nyt i forhold til annoncering og screening – Morten Ballisager, Konsulenthuset ballisager

“Jeg tror, at det i fremtiden bliver nødvendigt, at rekrutteringsansvarlige får en dybere forståelse for den synlighed målrettet brug af sociale medier kan betyde. Ift. screeningsværktøjer tror jeg, at brug af personlighedstests har toppet – kvalificerede referenceinterviews og konkrete opgaver til kandidaterne bliver det nye ”rekrutterings-sort”.

Tip 2: Forbered hele processen – Martin Wilhelm-Nielsen, Kjerulf & Partnere

“Det I vil opleve med ved grundig forberedelse er, at den gode kandidat fremstår stærkere. Jo flere vinkler, I tillægger, f.eks. via personlighedstests, referencer og eksamensbeviser, jo mere bevidste bliver I om, hvem valget skal falde på.”

Tip 3: Pas på med at diskriminere – Jon Lauritzen, Advokatfirmaet Brandt & Lauritzen

“Ved rekruttering er det vigtigt, at I er opmærksomme på, at der er nogle begrænsninger i udvælgelse af medarbejdere, og hvilke spørgsmål, der kan stilles til ansøgeren. I må ikke diskriminere ansøgere og derfor ikke lægge vægt på bl.a. alder, køn eller nationalitet.”

Tip 4: Brug forskellige værktøjer til at skabe et samlet billede – Jens Damsholt, DISCOVER

“Tendensen inden for brug af test- og profilværktøjer i forbindelse med rekruttering går i retning af, at man forsøger at identificere mønstre i det samlede billede, som de forskellige assessments man bruger, tegner, snarere end at fæste sin lid til et enkelt værktøj eller bare bruge dem parallelt.

Det kunne f.eks. være en personprofil eller personlighedstest, en kognitiv test, en arbejdsprøve, referencer, og et semistruktureret interview.”

Tip 5: Fokuser på strategi, praksis og udvælgelse – Jesper Würtz Frandsen, Zealand Business College

I bør inddele rekrutteringsprocessen i tre hovedområder:

  1. Strategiske betragtninger: Fokuser især på opgavefordelingen mellem HR og linjen, personaleplanlægning, sammenhæng mellem rekruttering og forretningsstrategi, behovsafdækning og successionsplanlægning.
  2. Rekrutteringsmåder: Undersøg fordele og ulemper ved henholdsvis intern og ekstern rekruttering.
  3. Udvælgelsesprocessen: Fokuser især på anvendelse af test i rekrutteringssammenhæng, referencetagning og brug af eksterne ressourcer.

Tip 6: Kombiner tests, åbne spørgsmål og dialog – Mogens Fog, Center for Ledelse

Som leverandør af testværktøjer, der gør rekrutteringsfolk endnu dygtigere, mener vi, at der skal være tre ting til stede for at få kvaliteten ind i rekrutteringsprocessen:

  1. Kvalificeret brug af tests
  2. Gør brug af åbne svar
  3. Husk dialog!
Læs de seks tips i deres fulde længde her!
image_printUdskriv eller gem som PDF