15 apps til din mobile jobsøgning

8 min. læsetid
18. januar 2024

Hvad ville du helst undvære – din pung, dine husnøgler eller din Smartphone? For 8-10 år siden havde de fleste nok uden tøven svaret Smartphone. Men vores behovspyramide har ændret sig markant siden de smarte telefoners indtog i vores forbrugsvaner. Og det kan blive din fordel, når du søger job. Vi har derfor samlet 15 apps, som du kan bruge i din jobsøgning.

I 2015 brugte 60% af danskerne internettet via mobilen dagligt eller næsten dagligt, mens den gennemsnitlige dansker tilbragte 41 minutter på internettet via sin Smartphone (Kilde: DR’s Rapport om Medieudviklingen 2015). Vores digitale Schweizerkniv er efterhånden også blevet vores uundværlige, bedste ven – og det kan vendes til en fordel, når du er jobsøger.

Vi har samlet nogle af de mest brugbare apps til din jobsøgning. Formål: At gøre dig til en mere effektiv jobsøger med endnu bedre jobsøgningsvaner.

P.s. Redaktionen har selv kvalitetstestet nedenstående apps, men vi kan ikke garantere for kvaliteten af alle apps – til gengæld kan vi garantere mangfoldighed og en anderledes tilgang til jobsøgning. Vi håber, at det giver stof til dit inspirationskatalog.

 
Skaermbillede_apps_jobsoegning
 
Strides_app

Strides: Din ultimative vanebryder

Har du brug for en tur i Vanebrudspalæet? Så bør du prøve denne app. App’en minder dig om, at du skal holde fast i alle dine gode vaner og mål. Den minder dig nemlig om, hvor mange gange på en uge, du har overholdt en vane eller et mål. Eksempler på mål kunne være:

  • At stå op kl. 8.00
  • At tage ned og træne
  • At gå i seng i ordentlig tid
  • At skrive x antal ansøgninger om ugen
  • At ringe til x antal virksomheder om ugen
  • At have x antal netværksmøder om ugen

Akademikernes A-kasses JobCoach

Akademikernes A-kasse har lavet en app, der kan hjælpe dig med at sikre fremdrift i din jobsøgning.

Du starter med at besvare 10 spørgsmål, der skal give app’en en indikation på, hvor du er i din jobsøgning lige nu. Eksempelvis bliver du spurgt om, hvorvidt du altid ringer på opslåede stillinger og spørger ind til opgaverne i jobbet.

På baggrund af dine svar giver app’en dig nogle daglige råd til, hvordan du fortsætter din jobsøgning på målrettet vis. App’en sætter bl.a. fokus på, hvordan du kan strukturere din uge, researche på virksomheder og opbygge dit CV.

Derudover kan du også få defineret din personprofil, så du bliver skarp på dine egne styrker og udviklingsområder. Og sidst men ikke mindst byder app’en ind med en række interessante KarrierePodcasts á 15-17 minutters varighed.

jobcoach Akademikernes A-kasse
Krifa_persontype app

Krifa’s Persontype-App

Krifa har lavet en app, der hedder ”Min persontype”. App’en tager udgangspunkt i Carl Jungs personstudier og hjælper dig med at få sat ord på din persontype.

Det gør den ved, at du svarer på en række spørgsmål, hvor du skal vælge en af to svarmuligheder. Et eksempel herpå kunne være:

  1. Når jeg skal træffe beslutninger, baserer jeg dem ofte på en logisk, objektiv analyse
  2. Når jeg skal træffe beslutninger, baserer jeg dem ofte på personlige værdianskuelser og holdninger

Resultatet af persontype-testen skal du naturligvis tage med en gran salt. Din persontype vil jo ikke være en objektiv sandhed, men måske kan du alligevel bruge resultatet som et værktøj til yderligere refleksion i din jobsøgning. App’en giver dig f.eks. konkrete jobforslag fra Jobindex, der matcher din persontype.

LinkedIns apps: Job search, Pulse, Grupper & Slideshare

LinkedIn apps jobsøgning
 

Du har måske allerede LinkedIns standard-app. Men har du også deres Job Search app, Pulse app eller Groups app? LinkedIn har valgt at dele deres funktioner op i flere forskellige, separate apps.

Vi har kort sammenfattet anvendelsesmulighederne for hver enkelt app:

LinkedIn App

  • Kan bruges til at være aktiv, interesseret jobsøger: Like og kommentér på opslag, der er relevante for resten af dit netværk.
  • Skriv selv fagligt relevante statusopdateringer
  • Brug meddelelses-funktionen til at skrive direkte beskeder til dit netværk og til at invitere på kaffemøder.

LinkedIn Job Search

  • Søg på en jobtitel eller andre søgeord og find jobs i nærheden af dig
  • Lad LinkedIn anbefale jobs til dig på baggrund af dine interesser og kompetencer
  • Gem de stillinger, der ser interessante ud

LinkedIn Pulse:

  • Skriv blogindlæg (= Long Posts) om faglige emner, du finder interessante
  • Følg andre personer og opinionsledere inden for dit eget faglige felt
  • Følg også med i nyhedsstrømmen fra din egen branche. Der er masser af spændende, internationale nyheder at hente via Pulse-app’en.

LinkedIn Groups:

  • Hold overblikket over alle dine grupper og gør det til en vane at deltage i gruppernes diskussioner. Du kan være medlem af op til 50 grupper.
  • Hold nemt øje med de stillinger, der bliver slået op i grupperne. Særligt i grupper henvendt jobsøgere bliver der jævnligt slået stillinger op.
  • Find nye grupper med relevans for din faglige baggrund

LinkedIn Slideshare:

  • Upload slides, produktpræsentationer eller dit CV, så andre kan downloade det.
  • Hent inspiration og frem for alt viden fra andre fagfæller ved at bruge søgefunktionen eller ”Explore”-funktionen, hvor du kan søge inden for bestemte emner. Der ligger utroligt meget viden inde på platformen, så giv det en chance.

Twitter

Ifølge Twitter selv har de 310 mio. aktive, månedlige brugere – heraf er 83% aktive brugere på mobiltelefonen. I Danmark er der ca. 270.000 brugere, hvoraf 70.000 er aktive.

aktive_brugere_twitter

Kilde: Socialstats.dk efter Overskrift.dk

Twitter kan bruges til tre ting i din jobsøgning:

  1. Nyhedsmedie og lytteværktøj: Twitter er et hurtigt medie, hvor mange nyheder bliver ”breaket” først. Det er også et medie, hvor brugerne elsker at dele ud af deres viden – særligt den faglige af slagsen. Så brug mediet til at følge interessante fagfolk, faglige organisationer og virksomheder – måske du kan bruge denne viden i særligt din uopfordrede jobsøgning.
  2. Job-relaterede tweets: Brug hashtags som #jobdk eller #jobsøgning eller brug søgefunktionen og skriv ”søger”, ”jobsøgning” eller ”job”. Du vil blive overrasket over, hvor mange jobs du kan finde frem på denne måde.
  3. Vær aktiv og bliv en opinionsleder: Lad det være sagt med det samme: Det tager tid at blive en decideret opinionsleder inden for dit felt på Twitter. Men du kan i hvert fald sørge for at sætte dit præg på dagsordenen ved at tweete hyppigt omkring din faglige viden.

Tip: Hvis du gerne vil i gang med Twitter, kan vi anbefale denne Twitter-guide-side, som er lavet af en meget erfaren dansk Twitterbruger, der kalder sig @Leoparddrengen: http://www.twitterguide.dk/2012/08/oversigt-og-ordbog.html .

4 brede Jobdatabaser: Jobindex, ofir, Stepstone & Jobzonen

Jobindex er Danmarks største jobportal. Hvis du ikke allerede modtager relevante jobopslag fra de brede jobdatabaser via mail, kan det være en idé at hente deres apps.

Fælles for alle fire apps er, at du kan søge efter job på baggrund af kategori/arbejdsområde og geografi. Alle jobs kan gemmes, så du altid hurtigt kan finde jobopslagene frem. Derudover kan du bevare overblikket over, hvilke jobs du har søgt og dem, du ikke har søgt, men gerne vil søge.

Jobdatabaser apps
 

It-jobbank

It-jobbank er også en jobportal – dog kun jobs inden for IT-området og nogle få stillinger inden for salg & Marketing. I app’en kan du søge på baggrund af kategori/arbejdsområde, geografi, bestemte søgeord og på virksomhedsnavn.

Kategorierne kan f.eks. være ”Software- og webudvikling”, ”Projektledelse” eller ”Sikkerhed”.

Den obligatoriske: Jobnet App’en

Jobnet App’en henvender sig til alle jobsøgere, der er tilmeldt Jobnet.dk eller det lokale Jobcenter. App’en er udarbejdet af Arbejdsmarkedsstyrelsen og kan – ligesom de førnævnte – bruges til at tjekke jobopslag samt til at se din joblog.

Bonus: Den svenske jobdating-app Selfie Jobs

Danskerne er helt tossede med netdating – og det er svenskerne åbenbart også. I hvert fald er der nogle svenskere, der har udviklet en jobsøgningsapp med samme koncept som dating-app’en Tinder. I SelfieJobs handler det om at finde det rette match med dit kommende job og din kommende arbejdsgiver.

Og hvordan foregår det så, tænker du?

Du opretter en profil med billede, dit resume, dit CV og evt. en kort video. Og så er det ellers bare med at kaste dig ud i det virtuelle jobmarked.

Du kan bladre frem og tilbage mellem stillingerne og virksomhederne og ”like” de jobs, som du er interesseret i. Hvis virksomheden også giver dig et like, er der et match – og så kan den uformelle snak ellers begynde.

OBS: App’en er indtil videre kun udbredt i Sverige og indeholder derfor primært svenske jobs.

SelfieJobs app job
Selfiejobs app jobsøgning